Ilyen idő várható a jövő héten

Forrás: Thinkstock -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába várjuk nagyon a tavaszt, a jövő hét még nem csak a napsütésről fog szólni. Esőt és szelet is jelez az OMSZ. 

Hétfőn

a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon sok, keletebbre néhány órás napsütésre számíthatunk, és elsősorban a Tiszántúlon alakulhat ki napközben gyenge zápor. Az északi, északkeleti szél élénk, a Zemplén térségében erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, a nyugati határ közelében és az északi völgyekben lehet fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Kedden

az előző naphoz képest erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, keleten lehet a több felhő. Jelentéktelen zápor bárhol kialakulhat. Az északi, északnyugati szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, a Dunántúlon és az északi völgyekben lehet néhol fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Forrás: Thinkstock

Szerdán

március 15-e időjárása tartogat bizonytalanságokat: a nap első felében várhatóan napos idő lesz, később azonban akár országszerte (de kedvezőbb esetben csak északon, északkeleten) erősen megnövekszik a felhőzet. Északkeleten és a Tiszántúlon nagy eséllyel lehet elszórtan zápor, esetleg zivatar, másutt kisebb a csapadék esélye. A nyugati, északnyugati szél élénk, a magasabban fekvő területeken erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Csütörtökön

fátyol- és gomolyfelhőkre, felhőátvonulásokra, elvétve egy-egy záporra számíthatunk, több napsütés délután lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken

kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Szombaton

gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Napközben azonban erősebben megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délies szél többfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.