Időjárás: a hét második felében visszatér a hőség!

2017.08.21. 18:04

Még egy darabig kitart a vasárnapi hidegfront hatása, de nem kell örökre elbúcsúznunk a nyártól: a hét második felében visszatér a rekkenő hőség!

Hétfőn még a hétvégi hidegfront hatását érezzük, de nem sokáig kell elviselnünk a hűvös időt. A szél hatására tovább csökken a felhőzet, nyugaton pedig már sok napsütés is várható. Ezzel szemben keleten még kitartanak a felhők, zivatar,zápor viszont csak a  Tiszántúlon fordulhat elő Hétfőn reggel 11, délután 24 fok körül alakul a hőmérséklet.

Visszatér a hőség - Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Kedden is felhőkkel indul a nap, de szerencsére legalább csapadékra nem kell számítani. A szél még többször felélénkül, de már nem kell sokáig kibírnunk az újabb felmelegedésig. Ugyan a hét második napján még csak 25 fok körül alakul a hőmérséklet, a felmelegedés ekkorra leglább már elkezdődik. Szerdán ugyanis már akár 28 fokot is mutathatnak a hőmérők, ragyogó napsütésre számíthatunk, a csapadék pedig teljességgel kizárt. Csütörtökön tér viszont vissza az igazi meleg, ami kitart egészen vasárnapig. Ebben a négy napban 30 és 36 fok között alakul majd a hőmérséklet, esőre pedig szintén nem kell számítanunk - írja a Köpönyeg.

időjáráshőség