Szabadlábra kerülhet a VV Fanni megölésével gyanúsított férfi: májusban szabadulhat

Forrás: -- -
Novozánszki Fanni VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár már halottként keresik, még mindig nem került elő Novozánszki Fanni holtteste. Az idő így az az elkövetőknek dolgozik, ugyanis holttest nélkül pedig még az sem bizonyítható, hogy szándékos emberölés vagy baleset történt-e és a lány feltételezett gyilkosa májusban akár szabadlábra is kerülhet. 

"Halottá nyilvánítani Fannit csak akkor fogják, ha meglesz a holttest" – mondta a Borsnak Doszpot Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának egykori vezetője. "Addig eltűnt személyként kezelik. A kérdés az, hogy ha megtalálják, a test lesz-e olyan állapotban, hogy megállapítható az elhalálozás oka. A vádemelés során sarkallatos kérdés lesz, vajon biztonsággal kijelenthető-e az emberölés ténye, nem történt-e baleset. A holttest még bármikor előtűnhet, ez a másfél hónap még nagyon kevés idő. A gyanúsított is bármikor elmondatja, hogy hová van rejtve a lány. B. Lászlót még sokáig bent lehet tartani, de ez egyre nehezebb lesz. Sajnos az idő neki dolgozik. Ha nem lehet megállapítani a szándékosságot, akkor nehéz lesz vádat emelni a gyanúsított ellen. Persze ez nem jelenti azt, hogy a Fanni megölésével és eltüntetésével gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő B. László megússza az ügyet. Öt hónapja még biztos van a zsaruknak, hogy lakat alatt tartva faggassák" - tette hozzá.

"Volt már rá példa Magyarországon, hogy ugyan a holttest nem került elő, de kimondták a vádlott bűnösségét emberölésben, mert egyéb bizonyítékok, vallomások vagy szakértői vélemények ellene szóltak" - nyilatkozta dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.