Emlékhelyet avattak a tavalyi buszbaleset áldozatainak emlékére Veronában

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
emlékhely veronai buszbaleset áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Szívünk, lelkünk örökre itt maradt, ahonnan a mi angyalaink felemelkedtek a magasba" - mondta a tavaly január 20-i buszbalesetben elhunyt Simonffy Botond édesanyja az áldozatok emlékére emelt emlékmű felavatásán az olaszországi San Martino Buon Albergo ifjúsági parkjában szombaton.

A Veneto régióban, Verona megyében lévő településen rendezett felavatási ünnepségen Márton Márk, a baleset legfiatalabb, 14 éves áldozatának édesapja egy fia által írt imádságot olvasott fel olaszul.
Salvatore Mulas veronai prefektus könnyeivel küszködve kijelentette: "A város egész közössége úgy érzi, hogy bár más nyelven beszéltek, saját fiainkat, lányainkat, testvéreinket veszítettük el".

A buszbaleset 17 áldozatának emlékére állított emlékművet a tragédia helyszínével szomszédos San Martino Buon Albergo önkormányzatának ifjúsági parkjában avatták fel. A szerencsétlenségben a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium több tanulója és kísérője vesztette életét, az emlékmű felavatásán a hozzátartozók, valamint a magyar és az olasz hatóságok képviselői vettek részt.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.