Németh Lajos szerint a február lesz a tél leghidegebb hónapja

Németh Lajos időjárás fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos szerint a február lesz a tél leghidegebb hónapja, kemény fagyok elé nézünk.

A népi hagyomány szerint, ha a medve ma előbújik a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszamegy, ez pedig hosszú telet jelent. Németh Lajos Veresegyházáról jelentkezett be a TV2 műsorában és elárulta, ő hogyan látja az elkövetkezendő hetek időjárását.

Nincs egyetértés a medvék között. Ahogy néztem a tevékenységüket, én is elbizonytalanodtam. Az egyértelmű, hogy nem látták meg az árnyékukat, hiszen borongós idő van, tehát ha ez igaz, a medveszabály szerint akkor már nagyon rövidke téli időszak áll előttünk. De ugye eddig sem volt nagyon tél... Ez a tél enyhe idővel zárul a nagy valószínűség szerint." – mondta Németh Lajos, majd hozzátette, a következő napokban azért lesznek kemény fagyok. „Most egy hidegfront van fölöttünk és holnap-holnapután havat láthatnak a medvék, téli idő várható. A hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy ennek a télnek a leghidegebb hónapja a február lesz. Most egy olyan 10-12 napig az átlagosnál hidegebb időre számíthatunk, nagy mennyiségű hideg levegő halmozódott fel a Skandináv-félsziget térségében, illetve a kelet-európai síkságon, abból érkezik a következő napokban hozzánk is. Ráadásul ez hóval is érkezhet, így az éjszakai órákban jövő héten helyenként akár mínusz 10 fok alá süllyed a hőmérő higanyszála. Február 15-17-ig tart ez a hideg mindenféleképpen, majd utána jön az enyhülés."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.