A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton hóvihar várható

Forrás: MTI/Nagy Lajos -
hidegbetörés hidegfront hóvihar időjárás mediterrán ciklon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton. Az előrejelzés szerint az Északi-középhegységben és az Alpokalján 20 centinél több hó eshet, máshol szél és havaseső várható. 

A csapadékzóna dél felől érkezik hazánkba, kezdetben eső várható, viszont szombat délutántól helyenként intenzív havazás váltja fel az esőt. Egyre inkább feltámad az északira-északkeletire forduló szél, erős, főként az Alföldön és az Északi-középhegységben viharos lökésekre is számítani kell. Északon akár komolyabb hófúvás kialakulhat, magasabb hótorlaszokat építhet a szél.

2013. március 15-ére mindenki emlékszik: autók akadtak el a magas hóban Forrás: MTI/Nagy Lajos

Vasárnap kezdetben még több helyen, délután inkább már csak északon fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. A szél fokozatosan mérséklődik, de nyugaton és északkeleten kezdetben még előfordulhat hófúvás. A csúcshőmérséklet az ország nagy részén fagypont alatt marad. Hétfőn azonban dél felől újabb mediterrán ciklon érkezhet havazással, felerősödő széllel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.