20 fok felett lesz a nappali hőmérséklet a jövő héten

Forrás: Shutterstock -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton délután és vasárnap hajnalban megnőtt a melegrekord Magyarországon. Az előrejelzések szerint a jövő héten sem lesz okunk panaszra. 

Hétfő reggelre délnyugaton már csökken a felhőzet, később az ország más területein is kisüthet pár órára a nap. Elszórtan zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, erre nagyobb esély a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Nagy területen erős, helyenként viharos lesz a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

Kedden nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd mindenütt csökken a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Forrás: Shutterstock

Szerdán általában derült vagy gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte kevés felhő lesz az égen, majd a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett estefelé már vastagabb felhők is sodródnak a Dunántúl fölé, ott már néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Pénteken gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt előfordulhatnak, helyenként eső, zápor is kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.