Járatritkítás miatt egy hároméves kisfiú fagyoskodik reggelente fél órát egy buszmegállóban

2019.01.11. 19:50

Egy hároméves kisfiú és édesanyja fagyoskodik reggelente egy fedetlen buszmegállóban fél órán keresztül, mert a járatritkítás miatt már csak így tudnak eljutni otthonuktól az óvodáig.

A menetrendváltozás során ritkultak a buszjáratok Gödöllő és Veresegyház között, ami egy anyukát és hároméves kisfiát különösen rosszul érintett.

Gödöllőn lakunk Benivel, Veresegyházán dolgozom. Mivel egyedül nevelem őt, logikusnak tűnt, hogy a munkahelyem közelében keresek neki óvodát. Eddig tökéletesen is működött minden: ugyan korán indultunk, mert nekem fél 7-kor kezdődik a munkaidőm, és két busszal is kell mennünk, de otthonról 30-40 perc alatt az óvodában voltunk. Az átszállásnál ugyanis szinte semmit se kellett várakoznunk” – mesélte a Blikknek az anyuka.

Vanessza és kisfia, Beni így télvíz idején, hóban, fagyban is fél órát kénytelen várakozni az átszállásra a buszmegállóban.

Hajnal 4:15-kor ébresztem Benit, hogy elérjük az 5:20-as buszt, az átszállásra pedig majdnem fél órát várunk a hideg, lefedetlen padoknál arra a buszra, ami eddig egy perccel a gödöllői járatunk után érkezett. Ez jó időben sem mókás hajnalok hajnalán, de ilyenkor, a mínuszokban egyenesen rettenetes! Szegény gyermek még jóformán alszik ilyenkor, én pedig próbálom betakargatni, hogy legalább ne fagyjon csontig. És mindezt olyan emberek döntése miatt, akik feltehetőleg csak kívülről látnak autóbuszokat.”

GödöllőVeresegyházbuszjáratritkításVolán