Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső Debrecenben

Forrás: Medgyesi Mián - Origo -
eső Debrecen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső szombaton Debrecenben, a városban és a környékén számos épületet és pincét öntött el a lezúduló bő csapadék.

A nagy esőzések miatt változásokat kellett bevezetni Debrecen közösségi közlekedésében szombat délután – közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese az MTI-vel. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt a Köztemető-főkapu fordulóban megállt a víz, ezért a 3-as és az 5-ös trolibuszok csak rövidebb útvonalon, a Kassai útig közlekednek.
A nagy eső miatt a 2-es villamos külső szakaszán, a Thomas Mann utcán megállt a víz a villamospályán, ezért a villamosok csak a Szent László Görögkatolikus Gimnáziumig közlekednek. A gimnázium és a Doberdó utca között autóbuszok szállítják az utasokat. Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy átszállás után is érvényes, de azt átszállás után is érvényesíteni kell – jelezte Magyarné Csohány Andrea.
A katasztrófavédelem azt közölte, hogy Debrecenben a tűzoltóknak számos helyre kellett kivonulniuk az eső miatt. A víz rövid időn belül a város északi részének több társas- és családi házait, azok pincéit, garázsait árasztotta el.

Forrás: Medgyesi Mián - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.