Több százezer hektár égett le az erdőtüzekben Bolíviában

Forrás: AFP/Ho -
tűz erdőtűz Bolívia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bolíviai kormány legutóbbi jelentése szerint több mint 700 ezer hektár erdő és legelő égett le az országot sújtó erdőtüzekben.

Pusztít a tűz Bolíviában, több mint 700 ezer hektár erdő és legelő vált semmivé. A lángok megfékezésére a dél-amerikai országba érkezett pénteken a világ legnagyobb tűzoltó repülőgépe. A kaliforniai Sacramentóból felszállt Boeing 747 Supertanker típusú repülőgép a Bolívia legnagyobbjának számító Viru Viru repülőtéren szállt le, Santa Cruzban – jelentette a Bolivia TV állami csatorna.

A tűzoltók hősiesen küzdenek Forrás: AFP/Ho

„A Supertankerrel megerősítjük a fegyveres erőink, a rendőrség, a szubnacionális kormányzatok, intézmények és önkéntesek munkáját, akik hősiesen harcolnak a lángokkal Chiquitaniában” – írta a Twitteren Evo Morales bolíviai elnök.
Mint arra a bolíviai hatóságok rámutattak, a repülőgép egyetlen bevetés során mintegy 150 ezer liter gélt, habot vagy vizet képes szétszórni egy három kilométer hosszú és körülbelül 50 kilométer széles területen. A bolíviai kormány legutóbbi, csütörtökön készített jelentése szerint

legalább 1817 családot és 700 ezer hektárnyi erdő- és legelőterületet sújtottak a chiquitaniai övezetben tomboló tüzek.


Chiquitania Bolívia egyik legfőbb idegenforgalmi területe, itt találhatók ugyanis azok a jezsuita missziók, amelyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek, tekintve, hogy a legjobb állapotban lévőknek számítanak az amerikai kontinensen.

A helyzet súlyosságára tekintettel a Santa Cruz-i kormányzat egy hete a megyére vonatkozó katasztrófahelyzetet hirdettek. Napokkal ezt követően a kormány úgy döntött, hogy „sürgősségi környezetvédelmi kabinetet” hoz létre a helyzet kezelésére – írja az MTI.

Liverpoolban meghalt egy négy hónapos kisbaba, miután a részeg anyja ráfeküdthttp://www.life.hu/news/20190823-liverpoolban-meghalt-egy-negyhonapos-kisbaba-miutan-a-reszeg-anyja-rafekudt.htmlRészegen ráfeküdt az anya a négy hónapos kislányára: a babát nem tudták megmenteni a szakemberek. News--Három holttestet találtak egy budai lakásbanhttp://www.life.hu/news/20190823-harom-holttestet-talaltak-egy-budai-lakasban.htmlEgy budai lakásban három ember holttestét találták, a rendőrség emberölés gyanúja miatt nyomoz. News--Időjárás: brutális kánikula lesz augusztus utolsó előtti hétvégéjénhttp://www.life.hu/news/20190823-idojarasbrutalis-kanikula-lesz-augusztus-utolso-elotti-hetvegejen.htmlBár lassan vége a nyárnak, az időjáráson ezt még nem fogjuk észrevenni: augusztus utolsó előtti hétvégéjén kánikula várható. NewsOrigoFilmbe illő jelenet: repülőszerencsétlenségét vette videóra a pilótahttp://www.life.hu/news/20190823-repuloszerencsetlenseget-kovetoen-jelentkezett-be-a-pilota-egyenesen-az-oceanbol-video.htmlRitka és meglehetősen filmbe illő képsorok kerültek fel a YouTube-ra. Miután egy kisgép a Csendes-óceánba zuhant, a pilóta a vízből jelentkezett be, ahogy a mentőhelikoptert várja. News--Egy felmérésből kiderült, ki a brit királyi család legnépszerűbb tagjahttp://www.life.hu/news/20190823-egy-felmeresbol-kiderult-az-angolok-szerint-ki-a-brit-kiralyi-csalad-legnepszerubb-tagja.htmlKatalin és Meghan között gyakran feszült a légkör, hiszen teljesen más kulturális neveltetés jellemzi őket és hasonló pozíciójuk miatt egyfajta versengés is kialakult köztük. Egy felmérés azonban kétséget kizáróan bizonyította, ki lett a legnépszerűbb királyi családtag. News--Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres lengyel filmproducerthttp://www.life.hu/news/20190822-holtan-talaltak-a-hetvegen-eltunt-sikeres-lengyel-filmproducert.htmlMegtalálták egy tóban Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe - közölte csütörtökön egy lengyel belügyminisztériumi illetékes. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.