Macska- és kiscica-tulajdonosok, figyelem! – A legszuperebb kaparófa-variációk egy helyen

otthon cica háziállat kaparófa macska karmok lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A macskatartásnak megvannak a maga kötelezettségei. Míg a kutyákat naponta minimum kétszer el kell vinni sétálni, a cicáknak is vannak speciális igényeik, melyeket ha nem elégítesz ki, a bútoraid láthatják kárát.

A cicák talpacskája imádnivaló, ha épp a gazdájukat dögönyözik, de vadászó üzemmódban már nem biztos, hogy annyira élveznénk ugyanezt a tevékenységet. A visszahúzható karmok a macskákhoz tartoznak, és távolról sem olyan cuki házi kedvencek, mint ősellenségeik, a kutyák. Bár az alomhasználatra könnyedén megtaníthatók, van valami, amiről nem lehet őket leszoktatni.

A cicatulajdonosok előtt nem titok, hogy szőrgombócaik előszeretettel élesítik karmaikat a kanapén, a falon vagy épp a könyvespolcon. Ez komoly bosszúságot okozhat, amit jobb megelőzni.

A kaparófa jó szolgálatot tehet, de a legjobb egybekötni egy játszó- és alvópalotával. Hoztunk ezekre pár példát:

1. More for cats bútor – fressnapf.hu 47 249 Ft, 2. Kaparófahullám – maxipet.hu 10 290 Ft, 3. Fridolin Jute macskafa – delifarm.hu 48 600 Ft, 4. Trixie macskakaparó – zspetshop.hu 7600 Ft, 5. Hecht macska-kaparófa – megatool.hu 12 990 Ft, 6. Trixie kaparófasarok – kutyafalat.hu 2999 Ft Forrás: Life.hu

Fontos, hogy tapasztald ki, mit szeret a lakásban kapirgálni a cicád, és csak ezután vegyél neki valamilyen kaparófát. Légy türelmes, és foglalkozz sokat a macskáddal, hiszen unalmában bizony komoly károkat tud okozni, macskajátszóház, ide, macskajátszóház oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.