37 éve gondozza csodás kertjét ez a nyugdíjas házaspár

Forrás: NORTHFOTO/© SWNS/Tristan Potter / Swns -
növény otthon kertészkedés kert növényápolás nyugdíjas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tony és Marie Newton mindketten 71 évesek, amikor nyugdíjba mentek, elhatározták, hogy létrehozzák álmaik kertéjt. Naponta 2 órát töltenek a növények gondozásával, ezért pedig megkapták a megtisztelő Britannia Legszebb Kertje címet. 

Naponta két órát tölt kertje gondozásával Tony és Marie Newton. A házaspár mindkét tagja 71 éves, amikor nyugdíjba mentek, elhatározták, hogy létrehozzák álmaik kertjét. Ez sikerült is a házuk hátsó udvarán, amelyben 3 ezer növény kap helyet. Ezek közül csak kettőt nem saját kezűleg telepítettek – írja a Mirror.

Tony és Marie imádják a kertjüket Forrás: NORTHFOTO/© SWNS/Tristan Potter / Swns

A pár 37 éve ápolja a virágokat, fákat, bokrokat, ez a legnagyobb boldogság számukra. Walsallban található kertjükért pedig megkapták a Britannia Legszebb Kertje címet.

"Ősszel ragyogó vöröseket, narancsokat és sárga színeket látni, tavasszal pedig minden ragyogó" – mesélte Marie, aki azt is elárulta, hogy eddig 15 ezer fontot, azaz több mint 5 és fél millió forintot költöttek rá.

Íme néhány növény, amelyek nemcsak finomak, de a szúnyogokat is elriasztjákhttp://www.life.hu/otthon/20190516-ime-nehany-noveny-melyek-nemcsak-finomak-de-a-szunyogokat-is-elriasztjak.htmlSokan imádják a cserepes fűszernövényeket, amelyek tartásához nem kell nagy hely, elég nekik néhány cserép. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy néhány ezek közül nemcsak finom, hanem a szúnyogokat is távol tartja. Otthon--5 veszély, amelyekről nem is gondolnád, hogy a saját otthonodban is leselkednek rádhttp://www.life.hu/otthon/20190515-5-veszely-amelyekrol-nem-is-gondolnad-hogy-a-sajat-otthonodban-is-leselkednek-rad.htmlAz otthonunk a nyugalom szigete – legalábbis a legtöbben ezt gondolják. Azonban sajnos otthon sem mindig érezhetjük magunkat biztonságban: vannak olyan apró veszélyforrások, amelyekről nem is hinnénk, hogy negatív hatással lehetnek a családunk egészségére. Összegyűjtöttünk 5 olyan veszélyforrást, amelyekre érdemes odafigyelni, és adunk néhány tippet arra vonatkozóan is, hogy hogyan gondoskodhatunk a lakásunk és a családunk épségéről. OtthonOrigoKiderült, melyik a legnyugtatóbb szín: ezt használd az otthonodbanhttp://www.life.hu/otthon/20190514-kiderult-melyik-lehet-a-legnyugtatobb-szin-az-otthonunkban.htmlEgy lakásfelújításnál vagy festésnél mindig hosszú tervezést igényel, hogy milyen színeket válasszunk a falra. Most egy friss felmérésből kiderült, mely a legnyugtatóbb szín, amely remekül mutathat például a nappalinkban. Otthon--A szakértő szerint erre kell figyelni, ha most lakást vásárolunkhttp://www.life.hu/otthon/20190507-a-szakerto-szerint-erre-kell-figyelni-ha-most-lakast-vasarolunk.htmlIngatlant vásárolni nem kis fejfájással jár. Sok lehet a buktató és a rejtett költség vagy hiba. Dr. Hyross Virág ügyvéd most elárulja, mire kell figyelni. Otthon--Olivia Newton-John eladja mesés farmházát és birtokáthttp://www.life.hu/otthon/20190507-olivia-newtonjohn-eladja-meses-farmhazat-es-birtokat.htmlMegválik csodálatos farmházától Olivia Newton-John. A négy hálószobával, öt fürdőszobával és vendégházzal felszerelt otthont 5,4 millió dollárért árulják. Otthon--Megrendítő videón mutatta meg gyerekkori otthonát Horváth Tamás – videóhttp://www.life.hu/otthon/20190506-megrendito-videon-mutatta-meg-gyermekkori-otthonat-horvath-tamas-video.htmlSoha nem titkolta Horváth Tamás, hogy nehéz körülmények között nőtt fel. Büszke arra, hogy hová jutott. Most megmutatta, milyen házban nevelkedett. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.