Készítsd fel házadat és kertedet az ajtón kopogtató hűvös őszre

ház ereszcsatorna kert ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz érezhetően megérkezett, ám a 20 fok körüli nappali hőmérséklet hamarosan odébb áll és helyét a hajnali talajmenti fagyok veszik át. Érdemes hát felkészülnöd és sálat, sapkát adnod a házadra, kertedre.

Tisztítsd meg az ereszcsatornát!

Az őszi esős, falevélben dúskáló szezon előtt mindenképp érdemes kitisztítani az ereszt, így elkerülve a lerakódás miatti eltömődést, beázást és egyéb károkat.

Ősszel mindenképp érdemes kitisztítani az ereszt Forrás: Shutterstock

Nem elég csak elzárni a csapot!

A kerti csapokban és slagokban megrekedt víz télen megfagy. Az így kitáguló anyag pedig tönkreteheti őket. Épp ezért nem elegendő elzárni, ki is kell engedni a bennünk felhalmozódott vizet.

Tedd el a kerti bútorokat!

Ezzel ugyan még várhatsz pár napot, de már most készíts elő a helyüket a garázsban vagy a kerti kisházban, hiszen az éjszakai fagyok hamarosan megérkeznek, amik tönkre tehetik őket.

Idejében el kell pakolni a kerti bútorokat, nehogy a fagy kárt tegyen bennük Forrás: Shutterstock

Ellenőrizd a nyílászárókat!

Még a fűtés szezon előtt fontos az ablakok és ajtók megfelelő szigeteléséről meggyőződni. Abban az esetben, ha úgy tapasztalod, bizony nem zár tökéletesen az ablak, nem kell feltétlenül újakra cserélned. Egyszerűen megoldhatod öntapadós ablak szigetelővel is. Ezzel nem csupán melegebb lesz, de a fűtés számlád is csökkenni fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.