A hűvöstől a hírnévig - Sztárok a rács mögött

híresség büntetés Paris Hilton börtön Gábor Zsazsa sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírességek sem szentéletűek, bűnelkövetés esetén őket is bekasztlizzák, és pénzbüntetésre vagy közmunkára ítélik. Ám ami ennél is rosszabb, ha a gazdag sztárok az ügyvédeiknek köszönhetően sikeresen eltusolják az ügyet, és törvényszegésük csak tovább növeli "piaci értéküket".

1. Snoop Lion csak "eljátssza", hogy füvezik

Nem is értjük, hogyan úszhatja meg mindig, mert az énekes rendszeresen füvezik nyilvánosan, és a dalaiban is előszeretettel dicsőíti a spanglit. A dolog pikantériája, hogy amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy rendszeres kábítószerfogyasztó-e, a hiphopmogul hamiskás mosollyal azt felelte, hogy ő csak egy szerepet játszik. A zenész - legújabb nevén Snoop Lion - bűnlajstroma végtelen. Először 1990-ben ítélték el kokain birtoklásáért fél évre, majd 1993-ban az őt igazoltató rendőrök lőfegyvert találtak a kocsijában, amiért 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 1996-ban egy gengsztergyilkosságban való bűnrészességgel vádolták meg, ám egymillió dollár óvadék fejében szabadon engedték. 2003-ban Snoop ismét összetűzésbe került a törvénnyel, mert egy forgatáson állítólag arra biztattak két kiskorú lányt, hogy vegyék le a melltartójukat, és marihuánával kínálták őket. Végül a híres rappert felmentették, és a zenei producerét tartóztatták le.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. "Télapu" sem az, akinek látszik

Jóval azelőtt, hogy eljátszotta volna Télapu szerepét, az amerikai színész-komikus piszkos ügybe keveredett. 1978. október 2-án Tim Allent egy repülőtéren kapcsolták le, miután megpróbált kokaint eladni egy titkos ügynöknek. A bíróság a színészt először életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, de vádalkut kötött, majd 2,5 év után ideiglenes szabadlábra helyezték. Allen elhatározta, hogy egyenesbe hozza az életét, ám 1997-ben letartóztatták ittas vezetésért, és a sors kegyetlen fintora, hogy az apját egy részeg sofőr ölte meg, amikor Tim 11 éves volt. Ugyanebben az évben a színész elütött egy 72 éves nyugdíjast, aki később azt nyilatkozta, hogy a filmsztár soha nem kért bocsánatot tőle. Úgy tűnik, a világ megbocsátotta Tim Allen bűneit, mert többször választották már az év legjobb színészének és a gyereknézők is imádják.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Paris Hilton mindig megússza

A Hilton-börtönsaga 2006-ban kezdődött, amikor a rebellis szállodalánc-örökösnő többrendbeli törvénysértést követett el: 2006 szeptemberében és 2007 januárjában részegen vezette kocsiját, emiatt 3 év próbaidőre felfüggesztették, de februárban újra ittasan ült a volán mögé, ráadásul jogosítvány nélkül, ezért a Los Angeles-i ügyészség vádat emelt Hilton kisasszony ellen. Az ügyvédjei enyhítést kértek, majd a kiszabott 45 nap helyett csupán 23 nap börtönre ítélték el, végül a botrányhősnőt 3 nap múlva egészségügyi okokra hivatkozva kiengedték. Szabadulása után Paris elektromos nyomkövetőt viselt a bokáján, és 40 napot töltött házi őrizetben. A valóságshow-csillagot 3 évvel ezelőtt Korzika-szigetén vették őrizetbe a helyi hatóságok marihuána-birtoklás gyanúja miatt, ám újra felmentették. A szőkeség a Larry King interjúműsorban arra a kérdésre, hogy kipróbálta-e valaha a drogokat, határozott nemmel felelt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. A "halálfaló" életre kelt - Jamie Waylett

A Harry Potter-filmek Vincent Crabbe-jét 2011 októberében tartóztatták le az angliai zavargásokban való állítólagos részvételért, mivel az utcai térfigyelő kamerák többször is megörökítették, hogy egyik kezében Molotov-koktélt tart, a másikkal pedig a fosztogatók által ellopott pezsgősüvegből iszik. A 23 éves színész megtagadta a vallomástételt a bíróság előtt, és a kihallgatáson azt mondta, hogy valaki felismerte őt a tömegben, majd a kezébe nyomták a Molotov-koktélt, amikor elfogták. Waylettet a fenti bűncselekmények miatt 2012. március 20-án 2 év börtönbüntetésre ítélték, akinek nem ez volt az első törvénysértése. A színészt 2009-ben 120 óra közmunkára kötelezték, amiért a hatóságok házi készítésű bombát és cannabis-ültetvényt találtak az anyja házában.

Forrás: www.jamiewaylett.pwp.blueyonder.co.uk
Forrás: www.jamiewaylett.pwp.blueyonder.co.uk

5. Gábor Zsazsa esete a rendőrrel

A magyar származású amerikai filmdíva főleg gazdag férfiakkal kötött házasságai révén került a címlapokra, de talán azt kevesebben tudják róla, hogy fényűző élete egy sötét titkot is rejt. Zsazsát 1989-ben bűnösnek találta a bíróság, amiért pofon vágta az őt igazoltató rendőrt Beverly Hillsben, és a színésznő azzal érvelt, hogy Paul Kramer gorombán viselkedett vele. Az egykori szépségkirálynőre 3 nap börtönbüntetést róttak ki, és 120 óra közmunkára ítélték egy idősek otthonában, valamint 13.000 dollár bírósági illeték megfizetésére kötelezték. A filmsztár az El Segundo börtönben raboskodott, és amikor később megkérdezték tőle, megbánta-e a tettét, azt felelte, hogy a motoros rendőr megérdemelte a pofont. Zsazsától cseppet sem meglepő a bíróságról alkotott véleménye, mondván: "Ez nem az én köröm. Nem voltak ott sem producerek, sem sajtóügynökök, sem rendezők, sem színészek."

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.