Katalin hercegnő Károly herceg Vilmos herceg Diana hercegnő autóbaleset Harry herceg születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lady Diana 1961. július 1-jén született Norfolkban és 1997. augusztus 31-én hunyt el autóbalesetben – immár 17 éve, hogy nincs köztünk a szívek királynője.

Világraszóló tündérmeseként indult Diana Frances Spencer története: bár Károly herceg először a későbbi hercegnő nővérével, Sarah-val kezdett találkozgatni, állítólag már ekkor feltűnt neki Diana különleges szépsége.

/1407/Lady_2014719596

A szívek királynőjeként emlegetett Diana életének egyik fordulópontja volt az 1972-es lovaspólómeccs. Innentől nem volt megállás: romantikus kapcsolatukat házassággal pecsételték meg 1981. július 29-én, egy évvel később megszületett Vilmos, 1984-ben pedig Harry herceg.

Károly herceggel való kapcsolata a nyolcvanas évek végére romlott meg, válásukat azonban csak 1996. augusztus 28-án mondták ki. Diana hercegnő 1997-ben veszítette életét egy párizsi autóbalesetben, amelynek okai mai napig foglalkoztatják a közvéleményt. Tragikus halála miatt nem lehetett ott, amikor fia, Vilmos herceg feleségül vette Katalin hercegnőt, akit sokan emlegetnek Lady Diana utódjaként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.