Édesapja 2004-es Ferrarijával tart bemutatót Mick Schumacher

Forrás: AFP/Andrej Isakovic -
Forma-1 Michael Schumacher Mick Schumacher Ferrari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesapja 2004-es Forma–1-es Ferrariját vezeti majd néhány bemutató kör erejéig a július végi Német Nagydíj hétvégéjén Hockenheimben Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A 20 esztendős német pilóta ebben az idényben az F1 közvetlen előszobájának tekinthető Forma–2-ben versenyez, és tagja a Ferrari versenyzőakadémiájának is. A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media vasárnap közleményben jelentette be, hogy Mick Schumacher a július 27-i időmérő edzés előtt, valamint július 28-án, a Német Nagydíj rajtja előtt teljesít majd bemutató köröket a 2004-es Ferrarival, amellyel édesapja a máig rekordot jelentő hetedik vb-címét nyerte meg.
A bemutató azért most lesz, mert az idén van a 15. évfordulója Schumacher hetedik F1-es világbajnoki diadalának, a hockenheimi pályára pedig azért esett a választás, mert a legendás pilóta a 91 futamgyőzelméből négyet ezen az aszfaltcsíkon, hazai közönség előtt aratott. Mick Schumacher tavaly épp Hockenheimben nyerte meg a Forma–3-as Európa-bajnokságot.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az 50 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.