Eredeti MagneB6 - 4 az 1-ben - a stressz 4 különböző tünete ellen!

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idegesség, ingerlékenység, belső feszültség, szorongás

A 21. században már nem lepődünk meg azon, ha valaki arról mesél mennyire stresszes is az élete, hiszen teljesen mindennapjaink részévé vált. Mindenki tudna mesélni a tornyosuló teendőkről, a határidőkről, a magunkkal szembe állított elvárásokról vagy épp azokról, amiket mások állítanak fel a számunkra. Beszélhetünk akár a túlhajszoltságról, folytonos rohanásról, magánélet egyensúlyának fenntartásához tartozó erőfeszítésekről és arról, néha hány ember életét is éljük egyszerre a teendőink száma alapján.

A fent említettek közül mind hozzájárulhat ahhoz, hogy mindennapjaink stresszessé váljanak. A stressznek számos tünete lehet életünkben, ilyen például az alábbi 4 tünet; az idegesség, az ingerlékenység, a belső feszültség és a szorongás, melyeket adott esetben nehéz elkülönítenünk egymástól, ráadásul számos hatása van szervezetünk állapotára és folyamataira, így pl. a magnéziumszintünkre is. Magnéziumhiányra utaló tünet lehet:

Idegesség
Bármilyen esemény kiválthat idegességet, olykor mindennapi bosszúságaink is elegendőek hozzá, máskor komolyabb okok állnak a háttérben. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy általában igen nehéz kikerülni a feszült helyzeteket, és csak legyinteni a problémákra.
A gond mindezzel csupán az, hogy hosszú távon a sok stressz olyan mértékű kimerültséghez vezethet, mely az emberi szervezet tartalékait könnyen felemésztheti, és komoly megbetegedéseket eredményezhet. A folyamatosan jelenlévő stresszorok tehát már veszélyes szintű kimerültséget okozhatnak, mely egyes orvosi becslések szerint az egészségügyi problémák több mint felének kiváltó oka.

Forrás: Sanofi

Ingerlékenység
Az ingerlékenység, düh és harag szintén stresszhelyzetekre adott, elég általánosan jelentkező reakció. Ilyen esetekben a frusztráció forrására nincs igazi ráhatásunk (vagy nem engedhetjük meg magunknak, hogy a forrást nyíltan hibáztassuk), azonban érzéseink ettől még nem szűnnek meg. Majd szétrobbanunk, de nem tudjuk, hogyan vezessük le a feszültséget. Tipikus esete ennek például, amikor főnökünk igazságtalanul bánik velünk, de állásunkat féltve nem fordulhatunk vele nyíltan szembe, ezért eljövünk munkahelyünkről, és hazafelé a bolti eladóval, parkolóőrrel, esetleg párunkkal, gyerekeinkkel kiabálunk annak ellenére, hogy ők valójában semmiről sem tehetnek.

Belső feszültség
Előfordul, hogy a stressz kiváltója nem kívülről, a környezetünkből érkezik felénk, hanem belső, tudatos vagy tudattalan, megoldatlan kérdéseink, konfliktusaink okozzák azt.
Ilyenkor vágyaink és céljaink gyakran szemben állnak egymással: nem tudunk például egyszerre maximális teljesítményt nyújtani munkahelyünkön, és otthon maradni beteg gyermekünkkel is – de ez csak egyetlen példa a végtelen eshetőség közül, melyek miatt bűntudatot érezhetünk.
Az, hogy folyamatosan kompromisszumokat igyekszünk keresni az ilyen és hasonló helyzetek megoldására, jelentős belső feszültséget, ebből kifolyólag stresszt okoz, mely könnyen megbetegítheti a korábban erős és egészséges szervezetet is.

Szorongás
A stresszre a szorongás a leggyakoribb válasz. Ilyenkor elviselhetetlen, nehezen feldolgozható eseményekre reagálunk, úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk képesek tenni a probléma megoldásáért, és csak a szorongás érzése az, mellyel reagálni tudunk a történtekre. Nincs kedvünk társaságba menni, még álmunkban is csak a kínzó helyzetre tudunk koncentrálni, képtelenek vagyunk pihenni, nehezen koncentrálunk egyéb teendőinkre, nyughatatlannak érezzük magunkat.

Már említettük, hogy a fenti 4 tünet kapcsolatban állhat a magnéziumhiánnyal, de mit is jelent ez pontosan?
A magnézium szervezetünk kiemelkedően fontos eleme, mely többek között hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez is. Stressz esetén azonban a szervezet fokozott igénybevételnek van kitéve, aminek hatására megnövekszik szervezetünk magnéziumszükséglete, ezáltal a raktározott magnéziumszint csökkenéséhez és végül magnéziumhiányhoz vezethet!

Ha felismertük problémánkat, és tenni is szeretnénk ellene, elsősorban szemléletet kell váltanunk, hogy könnyebben vegyük az akadályokat. Az eredeti Magne B6 szembeszáll a stressz 4 említett tünetével, így segít, hogy ellenállóbbak legyünk a mindennapi stresszhelyzetekben.

További információk itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.