Hogyan válasszunk magnéziumot?

Forrás: Magne B6 -
pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A magnézium szervezetünk egyik kiemelkedően fontos eleme, számos biológiai folyamat résztvevője. Ha magnéziumszintünk lecsökken, számos tünet jelentkezhet; például idegesség, ingerlékenység, enyhe szorongás, átmeneti fáradtság, alvásproblémák, izomgörcsök, vagy akár a zsibbadás is utalhat a magnéziumhiányra.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy pótoljuk a hiányt, és feltöltsük szervezetünk ásványi anyag készleteit, habár a piacon kapható magnéziumvariánsok között választani sokszor nem is olyan egyszerű feladat. Ha bemegyünk a patikában, számos magnéziumkészítményt találunk, így döntésünk nehézzé válik. Más hatóanyag-tartalom, más kombinációk, más felszívódás... De mi segítheti a választást?

Forrás: Magne B6

Egyes vitaminok segítik a magnézium felszívódását, mint például a B6 vitamin – ezért fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, mely mindkét összetevőt tartalmazza. Még így is számos lehetőség közül választhatunk, nézzük meg a magnézium-sók különböző fajtáit:

Választhatunk organikus magnéziumok és magnézium-oxidok közül.

Az organikus magnéziumok mint például a magnézium-laktát és magnézium-citrát a legjobb felszívódású magnéziumok közé tartoznak. Ezek használata az egyik legkiválóbb választás annak érdekében, hogy feltöltsük magnéziumraktárainkat, valamit méregtelenítsük szervezetünket.

A magnézium-oxidot tartalmazó készítmények, pl. tabletták magnéziumkoncentrációja magas, de székletlazító hatásuk lehet. Ezért gyakran ajánlják enyhe hashajtóként vagy a magas gyomorsav, savas reflux tüneteinek enyhítésére. Felszívódása igen gyengének mondható, tehát biológiai hasznosulása nem a legjobb a magnéziumfajták között.

Válaszd a már 20 éve bizonyító, eredeti Magne B6-ot, mely az egyik legjobban felszívódó magnézium sót, a magnézium laktátot tartalmazza, a B6 vitamin pedig tovább segíti a magnézium felszívódását, sejtekbe jutását és bennmaradását. Hatóanyagainak kombinációja révén hatékonyan pótolja a szervezetből hiányzó magnéziumot, így száll szembe a stressz 4 tünetével és következésképpen segít, hogy ellenállóbbak legyünk a mindennapi stresszhelyzetekben.

További információk itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.