Egy dollár lett a fizetése a Facebook atyjának

facebook egy dollár alapító fizetés Mark Zuckerberg Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg is csatlakozott az egydollárosok táborához: idéntől jelképesen ennyit vesz fel fizetésként. Persze nem kell sorban állnia segélyért...

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Facebook vezére, Mark Zuckerberg az idei évtől egydolláros, körülbelül 230 forintos éves fizetést kap. Természetesen nem kell félni, hogy elszegényedne. Amióta a Facebook kikerült a tőzsdére, részvényeinek értéke több milliárd dollárra rúg. Ezen felül további 60 milliós részvényeken ül, amelyekhez piszkosul olcsón juthat hozzá 2015-ben.

Forrás: Wikipedia/Guillaume Paumier
Forrás: Wikipedia/Guillaume Paumier

Nem ő az első internetes guru, aki egy dollárért dolgozik. Steve Jobs is ennyiért vállalta el anno, hogy rendbe teszi az Apple-t 1998-ban. A Google társalapítói, Larry Page és Sergey Brin is egy dollárra csökkentették fizetésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.