Újpest betegség Bicskei Bertalan MTK futballkapitány Videoton edző válogatott játékos Honvéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid szenvedés után, súlyos betegségben elhunyt az ismert futball legenda.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A szakember azon kevés hazai edző közé tartozott, aki elvégezte a híres kölni főiskolát. Játékosként a Veszprémet, a Honvédot és az MTK-t erősítette, ám pályafutása igazán edzőként lett teljes. Az ijúsági válogatottat 1984-ben Európa-bajnoki címig vezette, majd később a felnőtt együttest is irányíthatta két alkalommal (1988, 1998-2001). Klubedzőként dolgozott az MTK, a Honvéd, a Győr, a Videoton és az Újpest csapatánál, külföldön pedig Dél-Koreában, Kínában, Svájcban, Malajziában és Egyiptomban. Legutóbb a libériai nemzeti csapat szakvezetője volt.

Bicskei Bertalan elvesztése nem csupán a hozzátartozók, a barátok és a munkatársak, hanem a hazai és nemzetközi labdarúgás, továbbá az egész sportszakma pótolhatatlan vesztesége - áll a család MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.