gyilkosság Tuza Péter kirúgás ügyvéd Bándy Kata bíróság Péntek László elsőfokú ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek László kirúgta eddigi ügyvédjét, és felkérte védelmére dr. Tuza Pétert, a Zsanett-ügyben elhíresült szakembert.

Új ember védi Bándy Kata gyilkosát - tudta meg a Blikk. A lap információi szerint dr. Tuza Péter, a Zsanett-ügyben elhíresült ügyvéd lesz Péntek László ügyvédje. Azt nem tudni, mennyiért vállalta el a munkát. A jogász szűkszavúan csak ennyit közölt: "Az összeg védői titok lenne. Mindenkire rábízom, hogy eldöntse, mennyire motivál engem a pénz."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Péntek László

"A stratégiámmal kapcsolatban nem szeretnék az újságon keresztül üzengetni a bíróságnak, így csak annyit mondok, hogy van. Egy teammel dolgozunk ezen az ügyön" - mesélte Tuza Péter, aki már meglátogatta ügyfelét. Péntek László tavaly júliusban ölte meg a rendőrségi pszichológust Pécsett. Korábban beismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, áprilisban életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság elsőfokon. A régi, kirendelt ügyvéd, dr. Solymos Sára hétfő reggelig azt hitte, hogy másodfokon is ő képviseli majd a férfit, de aztán a bíróságról felhívták, és közölték vele, megszűnt a megbízatása. Azt, hogy pontosan miért történt a váltás, ő maga sem tudta megmondani.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.