Elvitték a robbanótesteket a Műegyetemről

bomba műegyetem robbanótest lezárás lakóház Budapest kiürítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elvitték a gránátokat a Műegyetemről és a lezárások is megszűntek. Előzőleg lezárták az egyetem három épületét, és három társasházat is kiürítettek, mivel robbanótest-maradványok kerültek elő az intézmény területén.

A budapesti XI. kerületi Stoczek József utca és Egry József utca találkozása közelében földmunkák során több, különböző méretű robbanótest-maradványra, valamint feltehetően egy robbanótestre bukkantak a munkások még kedden - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás
Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen

A veszélyes anyag miatt lezárták a Stoczek József és az Egry József utcát 100-100 méteres szakaszon, és kiürítettek három négyemeletes társasházat, ami 59 lakást érintett. Lezárták továbbá az egyetem A, V1 és G épületét is. Az egyetemi épületekbe már reggel nem engedték be a hallgatókat, illetve az ott dolgozókat, az érintett ingatlanokat pedig lakásról-lakásra végigjárták a rendőrök és felszólítottak mindenkit, hogy a munkálatok idejére menjen el otthonról. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője azt mondta: négy lakó kérte a katasztrófavédelemtől, hogy erre az időre biztosítsanak tartózkodási helyet nekik. Őket a kijelölt ideiglenes befogadó helyen, az Egry József Általános Iskolában helyezték el.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.