Détár Enikő új kihívásra vágyik

Forrás:Fotó: Mudra László - Origo -
Détár Enikő idősgondozás színésznő idős beteg ápolás öreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő úgy gondolja, Magyarországon nem fordítanak elég figyelmet az idősgondozásra, ezért szeretne szépkorú embereken segíteni.

Bár saját életét is gondoznia kellene Détár Enikőnek, ő most azt vette a fejébe, hogy idősek ápolásával foglalkozna – írja a Blikk. Vajon a színésznő belegondolt, milyen napi 24 órában ápolni akárcsak egyetlen idős embert is?

Fotó: Mudra László - Origo

„Ha megkérdezik tőlem, hogy mi az, amivel szívesen foglalkoznék a színház mellett, akkor azt szoktam mondani, hogy emberekkel, mivel a pénzhez nem értek. És ezen belül is talán a legfontosabb az lenne, ha az idősekkel többet foglalkoznánk. Amit édesanyám halála előtt átéltem, az egy nagyon nehéz időszak volt, nem kívánom senkinek azt a másfél évet. Ő is beteg volt, noha nem én ápoltam reggeltől estig, végig mellette voltam" - kezdi Enikő, aki tudja, hogy a beteggondozásra születni kell.

„Komoly lelkierőre van szükség ahhoz, hogy az ember ne undorodjon a pelenkázástól, a hányás és a betegség szagától, de nekem ez nem jelent gondot. Ha egy kicsit is szebbé tudjuk tenni az idősek életét azzal, hogy mellettük vagyunk, és gondozzuk őket az utolsó pillanatig, akkor már megérte. Sajnos itthon nagyon méltatlan az idősgondozás; és ha csak egy picit odafigyelünk, és megpróbálunk segíteni a körülöttünk élő meglett korú betegeken, attól mi is sokkal többnek érezzük majd magunkat" - ecsetelte a színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.