Eszenyi Enikő, Darvasi Ilona és Gálvölgyi Dorka nyilatkozott a női vezetőkről

Darvasi Ilona Eszenyi Enikő Gálvölgyi Dorka nőnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nőnap alkalmából női, vezető pozícióban lévő ismert emberek nyilatkoztak arról, mennyit kellett küzdeniük azért, hogy elfogadják őket. Darvasi Ilona,a Turay Ida Színház alapítója, Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum direktora, és Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője beszéltek tapasztalataikról.

Nagy ellenszéllel került szembe Darvasi Ilona annak idején, amikor a Turay Ida Színházat alapította. Senki nem értette, miért akar egy nő színházat létrehozni, de ő mégis megcsinálta. Az idő pedig az ő döntését igazolja.

Darvasi Ilona Forrás: facebook.com/ilonajohanna.darvasi

"Nagyon meg kellett küzdenem mindenért! Elfogadtatni azt, hogy nő létemre érek annyit, mint egy férfi, hogy képes vagyok rendszerben gondolkodni, két lábbal a földön járni. (...) Nem volt könnyű!" - mesélte tapasztalatait DarvasI Ilona, akihez hasonló megy keresztül Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum ugyanis egy hónap múlva nyit.

Gálvölgyi Dorka Forrás: facebook.com/dorka.galvolgyi

"Igazából csak a kivitelezés során éreztették eddig velem, hogy nő vagyok, és talán megvezethető is. Teszem hozzá, hogy egy kis gipszkartonozás, festés vagy burkolás már nem fogna ki rajtam. Pénzügyi és egyéb alkudozások során is igyekszem határozottnak tűnni" - mondta a direktor. Eszenyi Enikő is megküzdött azért, hogy a Vígszínház igazgatónője legyen.

Eszenyi Enikő szerint rá lehet bízni a nőkre a vezető pozíciót Forrás: Daniel Dömölky/Daniel Dömölky

"Az elmúlt 7 év sikerei, örömei, díjai, külföldi meghívásai, az Európai Színházak Uniójának tagsága bizonyítja azt, hogy sikeres a Vígszínház, és ez azt jelenti, hogy a társulattal, munkatársaimmal együtt jól végzem a munkámat. Igenis rá lehet bízni nőkre vezető pozíciót, jó lenne minél több női vezetővel együtt dolgozni. Remélem, az én példám is erőt ad azoknak, akiknek ilyen ambícióik vannak. Nekem erőt ad, hogy sok férfi rendező, színész kollegám és munkatárs is mellettem áll, akik segítenek, értik, mit, miért csinálok" - mondta a Blikknek a művésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.