Visszavonulásáról vallott a legendás rádiós, Vass István Zoltán

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Vass István Zoltán rádiós visszavonulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy és fél évtizeden át tudósított különböző sporteseményekről a rádióban Vass István Zoltán. Egyszer azonban váratlanul visszavonult, és most elárulta, miért tette.

Vass István Zoltán rádiós karrierjét Szegeden kezdte, majd Budapestről kapott egy olyan ajánlatot, amelynek nem tudott ellenállni. Imádta, hogy ott állhat a pálya szélén és a körkapcsolás során közvetíthet a labdarúgó-mérkőzésekről. A Borsnak elárulta, a sportközvetítések közül a Horváth–Kolonics kenupáros olimpiai győzelme volt számára a legemlékezetesebb.

Négy és fél évtized után azonban búcsút mondott imádott munkájának és párjával azóta visszavonultan él vidéken.

Akkor kell abbahagyni, amikor már nem vagy biztos magadban. Nincs szánalmasabb annál, ha az ember csalhatatlannak érzi magát, de ezt nem ismeri el. Nos, én önszántamból léptem ki a reflektorfényből 2005 szeptemberében. Elégedett vagyok, mert olyan társam van, akivel boldogan élhetek, és 76 évesen, már nyugdíjasként ugyan, de rendszeresen dolgozom az egyik rádió stúdiójában” – nyilatkozta.

Vass István Zoltán 2005-ben vonult vissza Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.