Oszter Sándor: „Milliókat költöttem, mégis bíróság elé állítanak”

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
bíróság Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oszter Sándornál betelt a pohár.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, Oszter Sándor építkezik, a diósjenői polgárok pedig rettegnek. A színész tórendszert építtet diósjenői birtokára, a helyiek pedig attól félnek, ezzel tönkreteszi a gyönyörű környezetet. Tartanak a belvíztől és az apadástól is, a munkagépektől pedig nem tudnak pihenni, dolgozni. „Hatméteres vízsugár ömlik egyesek kertjére” – állítják a lakók, pedig ebből semmi nem igaz. „Természetbarát vagyok és a rend híve. Három mérnöknek fizettem, hogy megfeleljen a tó a vizes élőhelyek feltételeinek. Ide is költöztek szürke gémek, vadlibák, vadkacsák, kócsagok, a vízben békák, siklók, halak sokasága él. Nemsokára visszatér a fekete gólyánk is” – mesélte a színész a Blikknek, aki napi húsz kiló eleséget ad a tavi állatoknak, és eredetileg azt akarta, hogy gyerekek tanulmányozhassák nála a vízi világot.

Oszter Sándor Forrás: MTI/Zih Zsolt

Oszter ellen jelenleg veszélyeztetés miatt folyik közigazgatási per. A katasztrófavédelem többször kiszállt már ellenőrizni a tó biztonságát, míg a színész állítja, amiatt senkinek sem kell aggódnia. Egy független ingatlanszakértő szerint ha minden mérés és engedély rendben van, a tó maradhat. Ha viszont kedvezőtlen határozat születik, be kell temettetnie a tavait, amelynek a sokmilliós költsége is őt terheli – mondta egy másik szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.