Pimasz úrnak nem árt a pia, sőt!

Fotó: Margitay Klára -
kritika TV2 rezsi Papp Gergő Pimaszúr Pimasz Úr ottalszik Papp Gergely Aktív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Kezdjük egy erős kinyilatkoztatással: Papp Gergő rendelkezik a leggazdagabb szókinccsel a mai televíziós arcok közül. Narrációi nem véletlenül terjengősek, egy-egy kifejezésre rengeteg variációt ismer..." Katz Dávid, a Life.hu celebszomorító riportere már nem csak a kamerával a kezében mondja ki, amit éppen gondol. Most éppen a Pimasz úr Ottalszikra kapcsolt, és leírta, amit látott.

Gergőnek eddig egy önéletrajzi elemeket használó regénye jelent meg, aminek már a címében (Pimasz úr Párizs ellen) lerántja saját ízléséről a leplet, hiszen Vaszary Gábor író legismertebb művének borítóján is hasonló elnevezés szerepel (Ketten Párizs ellen). Ebből kiindulva: a TV2 műsorvezetője az egykoron a pesti kávéházi füstben inhaláló szavak nagy kedvelője. Bevallom, annak idején a Mokkában is az ő jelenlétének örültem a legjobban, bár néha eltúlzott, erőszakos igazságérzete a kényelmes urbánus slágfertig figurából erős provinciális jellemet gyúrt. Még bajuszt is növesztett hozzá, ami picit rémisztővé tette a megjelenését. Az Aktív egysíkú bulvárközegében is egyéni pillanatokat szerzett a nézőknek felkonfjaival.

Forrás: Libri

És most térjünk rá az egy éve futó Pimasz úr Ottalszik című produkcióra. A formátum ismert. Gergő a feleségével, az egyébként csinos Juditkával, különböző mértékben népszerű embereknél tölt egy-egy estét. Lakmároznak, borok mellett csacsognak, majd durmolnak egy nagyot. Ha felvesszük magunkra a sárgacsekkes szemüveget, akkor azt mindenképpen megállapíthatjuk, hogy a Papp család saját rezsiköltségéből jelentős összegeket takaríthat meg hetente.

Az imádnivaló Pimasz úr minden epizódban alkoholt visz ajándékba és fogad el köszöntésképpen. Sőt! Azonnal megkínálja vele a kamera mögött dolgozó Juditkát is. Nem túlzok, minden egyes adásban becsípnek még akkor is, ha ez elől az adott adás főszereplője elmenekül. Legutóbb Rippel Feri is nemet mondott az esti piálásra, de érezhető volt, hogy inkább az őszinte beszélgetés elől futamodott meg. Viszont Felcser Mátéval (a Punnany Massif formáció egyik tagja - a szerk.) már a délelőtti órákban kezdett el inni a gyártócégként működő szerelmespár. Az omegás Kóbor Jánossal pedig teljesen indokolatlan utazásra adták a fejüket, hogy egy üveg szekszárdi vöröset magukba döntsenek. Megjegyzem, Gergőnek nem árt a pia. Mindig a jó ízlés határán belül manírkodik, abszolút nem harsány, igazságosan ad teret és időt magának, és nem utolsósorban riportalanyainak.

Fotó: Margitay Klára

Juditkának viszont már kevesebbet kellene inni: eleve igénytelen kompozíciókkal dolgozik operatőrként és ha még ráiszik, akkor igazán tengeri betegek leszünk a képeitől. A feleség inkább az utómunkálatokban erős, jól vágja a sokszor használhatatlan képeit, és remek zenéket használ. Például Lakatos Márk belső évődései alá Leonard Cohen Secret Life című számát adta - tökéletesen. Juditka legédesebb pillanatai azok, mikor férje humoros megjegyzésein hallhatóan ő szórakozik a legjobban.

Szeretném leszögezni, hogy most éppen a legkedvesebb műsoromról írok, amiben egy modern házaspár szemszögéből láthatjuk, leginkább új megvilágításban a már jól ismert celebjeinket. Számomra a legmegdöbbentőbb példa a Korda házaspár önző oldala, amit ebben a műsorban tártak nyilvánosság elé. Klárikától megtudhattuk, hogy pusztán a karrierjük miatt nem vállaltak gyereket és baráti kapcsolatokat sem igazán tartanak fent, mert rettegnek az irigy emberektől.

Fontos őszinte pillanatok ezek, amiket Papp Gergely megmutat nekünk hétről hétre.

Az Ördög-Majka páros a TV2 idei legjobb döntése - Katz Dávid a Rising Starra kapcsolthttp://www.life.hu/sztarszerzok/katz-david/20141109-rising-star-elso-elo-adas-krtika-katz-davidtol.html"Playbackkel felütni egy énekversenyt nem túl elegáns gesztus, pedig Majka ilyenformán nyitotta meg a Rising Star első élő adását..." Katz Dávid, a Life.hu celebszomorító riportere már nem csak a kamerával a kezében mondja ki, amit éppen gondol. Most épp a Rising Starra kapcsolt.Katz Dávid--Félénk próbálkozások, erőtlen figurák a Rising Starbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/katz-david/20141116-katz-david-kritikaja-a-tv2-rising-star-tehetsegkutatojarol.htmlElőször, csak tisztes távolságból - ami ebben az esetben egy ágynyi hosszúságot jelent - lepődöm meg. Másodszor, feltápászkodva, görnyedve a tévé előtt, a szörnyülködés felolvadhatatlan jégmaszkot borít az arcomra. Elképzelhető, hogy a Rising Star stylistja egy női nyakláncot helyezetett el Kero amúgy is pazar testére? Hát jó, kezdődjön a műsor.Katz Dávid--A VV-sek a "károlyok"! - Unalomba fulladna nélkülük a Celeb vagyok...http://www.life.hu/sztarszerzok/katz-david/20141106-a-celeb-vagyok-ments-ki-innen-musorban-az-egykori-valovilag-szereplok-vv-eva-es-aurelio-dominalnak.html"Kezdeném egy számomra igazán fontos problémával. Miért mentek Afrikába szegény celebjeink? Ezt az erdei tábort akár Budaörsön is berendezhették volna... " - Katz Dávid, a Life.hu celebszomorító riportere már nem csak a kamerával a kezében mondja ki, amit éppen gondol. Most épp a Celeb vagyok, ments ki innen!-re kapcsolt.Katz Dávid--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.