Minden év végén úgy érzem magam, mint egy rossz diák, aki megúszta a tetteiért jogosan kijáró büntetést. Pedig idén is csúnya kisfiú voltam, rondán viselkedtem a rendezvényeken, és rendre hülyeségekkel zaklattam a riportalanyaimat.

Negyedik évébe lépett tevékenységem a bulvármédiában. Igaz, korábban dolgoztam kereskedelmi tévéknél, de ott inkább úgy éreztem magam, mint egy tüsire nyírt Sámson. A saját csatorna arcait halálra kellett dicsérnem, a konkurens cég emblematikus alakjait pedig meg sem említhettem.

Az internet természetesen szabadabb közeg, de ne azt az anarchikus világképet képzeljük magunk elé, amelyben mindenki felelőtlenül fikázhat mindenkit. Ilyen is létezik, de ezen megnyilvánulások rövid sikereket hoznak és a huzamosabb ideig gyalázók hamar eltűnnek. Alapvetően az emberek többsége jó, és a fáradt hétköznapok után inkább egy kis kedvességre vágyik. Nagyon szeretném azt hinni, hogy nekem legtöbbször sikerült szemtelen, de azért kedves, ugyanakkor pofátlan hangvételt megütnöm. Munkatervem sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy még mindig szóba állnak velem, sőt, nem győzök válogatni a különböző rendezvények meghívólevelei között.

Sajnos azért nekem is sikerült néhányszor elvetni a sulykot (nem mindig tudom magam professzionálisan hozni), és pár celebet magamra haragítani. Remélem, nem a végtelenségig, mert kicsi ez a szakma, így óhatatlanul mindenki jelenléte túlértékelődik.

Cicciolina

A retro pornósztár magától nagyon sok pikáns témába hajlandó belefolyni, de ha a beszélgetést más próbálja irányítani, azért már fizetni kell.


Menedzserek

Léteznek olyan arcok, akik az interjú során iszonyatos lazasággal, megfelelő humorral reagálnak az abszurd helyzetekre. Majd miután a riport kikerül a nagy nyilvánosság elé, csörren a telefon és ismeretlen nevű, arrogáns, magukat menedzsernek definiáló emberek cirkuszolnak a videóban elhangzottak miatt. Állítom, hogy Éder 'SP' Krisztián és Fluor Tomi is van annyira rugalmas figura, hogy ezeken a helyzeteken inkább jót mulattak, de a felügyelő tisztjük mégis mereven kezelte a szitut. Ez persze már három éve volt. Ma már a srácok saját magukat futtatják. Gondolom, nem véletlenül. Aki mégis a mai napig a legszigorúbb, az a Király testvérek útjait egyengető Király apuka, aki személyesen állja végig az interjúkat és mondatról mondatra próbálja korrigálni a beszélgetést. Jelentem, meguntam, nem csinálok több riportot Királyékkal.


Csiszár Jenő

Jenő volt az első, aki hátat fordított a kamerámnak és eltűnt, majd másnap jelentkezett a sajtósa, hogy nagyon mérges. Gyerekkorom egyik nagy rádiós példaképéről van szó, akit alig vártam, hogy egyszer a mikrofonom végére csaljak, de egy megkomolyodott, konzervatív emberrel találkoztam. Sajnálom.


Baukó Éva

A videóból kiderül, hogy Éva pénzért igenis hajlandó a kebleit taperolásra bocsátani. Napokig fenyegetőzött, és az ország legjobb ügyvédeinek nevével dobálózott. Majd szép lassan lecsillapodtak a kedélyek.


Erdőhegyi Brigitta

Brigittát ma már az abszolút bevállalós riportalanyok közé sorolom, talán ez volt az első internetes szereplése. A publikálás után felhívott és az orosz kapcsolataira hivatkozva fenyegetőzött. Bevallom, egy kicsit féltem, talán még most is...


Zámbó Sebastian

Emlékszem, éppen egy hentesnél étkeztem, amikor csörgött a telefon. A csepeli fiatalember egyáltalán nem volt arrogáns, inkább megtört. Haragudott rám és magára is, hogy ilyeneket mondott a bátyjára. Bár szerény megítélésem szerint egyáltalán nem járatta le magát és a családját. Vagyis nem ő és nem akkor...


Tóth Gabi

Gabit imádom és egyszer azt mondta, hogy ő is hasonlóan érez irántam. A legkiszámíthatatlanabbul menstruáló díváról van szó. Ha borús napja van, akkor neked megy fizikailag is, ha jó, akkor a keblére ölel. Kár, hogy csak képletesen.


Kasza Tibi

Nos, Tibor számomra az egyik legnagyobb meglepetés a sértődöttek mezőnyében. A vicceskedő fiatalember néha nagyon be tud pöcceni, főleg, ha a videóban a barátnője elkáromkodja magát és mi ezt természetesen leadjuk. A kapcsolatuk elején jártak, úgy vélem, Tibor csak feszíteni akart neki, ezért vetette le az alkotást a netről. Azóta béke van köztünk, rendszeres dicséri magát az interjúinkban.

Sebestyén Balázs

Balázs csak címet cseréltetett. A mű eredeti címe: Balázs csókolózott fiukkal.

 

Tereh István és Kiszel Tünde

Tereh István szerintem egy médiahack, személye nem is létezik, csak kitalálták. Viszont az imposztorunk nagyon érzékeny tud lenni, ha esetleg arra terelődik a szó, hogy veri a gyengébbik nemet.
Ugyanerre a videóra Kiszel Tünde így reagált: "Én soha nem hatvankilencezek, én ennél erkölcsösebb vagyok”. Majd rám csapta a mobilját.

 

Bódi Sylvi

Sylvi nem személyesen, hanem a Facebookján utálkozott, de nagyon. Kár, mert szerintem nincs szexibb egy selypítő szépségnél, lásd Béres Alexandra.


Nos, ezeknél a videóknál szerintem születtek durvábbak is, de azokban az esetekben a szereplők higgadtabban, humorosabban fogták fel a történteket. 
Pont ez a haditervem lényege. Abszurd helyzet elé állítani valakit, akinek minden esélye megvan arra, hogy improvizáljon egy humorosat.

BÚÉK!