Fokhagymás-paradicsomos penne

Forrás: Lázár Chef -
fokhagyma paradicsom penne sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennek a végtelenül egyszerű fogásnak a titka, hogy a paradicsom ízét fahéjjal párosítjuk. A fehérbor pedig szinte kötelező eleme a tésztaételeknek, mert gazdagítja és kiemeli az ízeket.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg paradicsom vagy 0,5 l hámozott paradicsomkonzerv
1 csomag, 500 g-os penne
fél dl száraz fehérbor
fél dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés: Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az őrölt fahéjat, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig forraljuk. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, és leszűrve a szószhoz adjuk. Forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

Ízlés szerint ízesíthetjük 1 evőkanál barnacukorral is a szószt, de  ezt inkább akkor tegyük, ha konzervparadicsommal dolgozunk, és ragaszkodunk a kicsit édeskésebb szószhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.