Az élet nem más, mint döntések sorozata - gondolta Szofi, a luxusprosti, aki a Life.hu olvasóival osztja meg élete titkait. Egyszer tévútra visznek, máskor pedig hozzásegítenek ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat. Gyakran egyetlen apró, látszólag semmiségnek tűnő döntésnek van a legnagyobb hatása az életünkre.

Honnan tudhatnánk előre, mikor döntünk helyesen? Hogy jó szakmát, társat, barátot, életutat választottuk-e? Sehonnan. Az életben sajnos nincs lehetőség arra, hogy egy pillanatra belenézhessünk egy másik életbe, hogy kiderüljön, milyen lenne a sorunk, ha minden másként alakul. Ha egy jeggyel jobb lesz az érettségink és másik egyetemre vesznek fel minket, vagy mint az én esetemben, egyáltalán egyetemre megyek-e. Ha a bárban másik fiú lép oda hozzánk, ha másik állásajánlatot fogadunk el, ha… Rengeteg a ha.

De érdemes-e egyáltalán azon gondolkodni, mi lett volna, ha? Szerintem nem. Valamiért azokat a döntéseket kellett meghoznunk, valamiért azt az állást és azt a fiút kellett választanunk. Mindennek úgy kellett történnie, ahogyan megtörtént. Nem másként. Mégiscsak hiszek valamiben. A sorsban. És abban is, hogy a történetünk előre meg van írva.

Forrás: Thinkstock

Pontosan tudom, milyen események vezettek ahhoz, hogy az lettem, ami vagyok. És akkor sem lennék maradéktalanul boldog, ha nem a testemből élnék. Anyám nem tudott taníttatni, nem volt rá pénze. És ha őszinte akarok lenni, soha nem is vonzott különösképpen a tanulás, annak ellenére sem, hogy minden tanárom azt mondta, értelmes vagyok. Mindig is gazdag akartam lenni, bármi áron.

Szofi ráérősen vetkőzött. Kuncsaftja olyan férfi volt, aki nagyon alulról kezdte, és igen sokra vitte viszonylag rövid idő alatt. Jóképű, harmincas évei végén járó belsőépítész volt. A nők imádták, de mégsem tudott elköteleződni. Mint kiderült, komoly szexuális problémái voltak. Öklendezett, majd hányt aktus után. Szofi nem bírta ki, megkérdezte tőle, hogy miért történik vele mindez. A férfi meglepő választ adott. Elmesélte, hogy tizennyolc évesen viszonya volt az egyik legismertebb magyar férfisztárral, aki imádja a fiatal fiúkat.

Szofi csendben hallgatta.
- Akkor sem és most sem voltam homoszexuális, sőt undorom tőle...
- Te mégis lefeküdtél vele... A pénzért?
- Nagyon sok pénzért és előrejutásért.
- És meg is kaptad...
- Meg. Gazdag lettem, befolyásos, mindenem megvan.
- Megérte?
- Mindig van egy döntés az életben.
- Az sem zavar, hogy közben tönkrementél?
- A lelkem meghalt, az már igaz.
- Nem volt túl nagy ár?
- A gazdagságért semmi sem túl nagy ár.

Nem tudtam vitatkozni vele.