Nem hiszem, hogy valaha is őszintén szerettem valakit, talán csak kötődni akartam - vallotta be Szofi, a luxusprosti, aki a Life.hu olvasóival osztja meg élete titkait. 

Talán csak tudat alatt meg szerettem volna változni, és akadt olyan férfi, aki előcsalogatta belőlem azt az embert, aki már régen lenni akartam. Úgyis olyan könnyű a szerelmet összekeverni valami mással. Amikor szakítunk vagy megbántanak a kapcsolatban, mindig azt hisszük, hogy reménytelenül és rettenetesen szerelmesek vagyunk. Két lélek, ha csak rövid időre is, de eggyé vált, mindig fájdalmas a szétszakadás. Csakhogy a legtöbb esetben nem szerelem az, amit szakítás után érzünk. A fájdalmainkat, sérelmeinket hisszük szerelemnek.

A múltat nem lehet elfelejteni, kitörölni. Úgy tenni, mintha nem lenne az életünk meghatározó része. Mert egyszer úgyis utolér minket. A múlt olyan, mint egy gennyedző seb, amit hiába fáslizunk be, az anyag alatt egyre csak rothad, bűzlik, váladékozik, mert nincsen kitisztítva, s ezáltal megállíthatatlanul végigfertőzi az egész testet. S amikor végre észrevesszük a sebet, amely régóta ott volt, de próbáltuk egyre csak elfedni és tudomást sem venni róla, már késő. Addigra haldoklunk tőle. Megmérgezte a testünket és a lelkünket.

Forrás: Thinkstock

Az életben mindennek ára van. Minden döntésnek, minden kimondott szónak, minden cselekedetnek. És minden összeadódik.

Szofi maga sem tudta megmondani, hogy miért, de viszolyogva ért a férfihoz. Vékony, esetlen, pattanásos férfi volt, aki noha már a negyvenes éveit taposta, nem látszott többnek huszonötnél. Rossz érzése volt, pedig a férfi alapvetően kedves, előzékeny volt, nem úgy bánt vele, ahogy egy prostituálttal szoktak.

A meglepetés akkor jött el, amikor a behatolás előtt a férfi váratlanul felült az ágyban.
- Ne haragudj, nem megy - mondta.
Szofi meglepődött.
- De hát kívánsz? Várj, segítek.
- Nem, Te ezt nem értheted. Nem lehet. Rosszat akartam neked, de nem bírom megtenni.
- Hogy? - Szofi nem értette.
- HIV-pozitív vagyok.
Szofi szótlanul hallgatta.
- Tudod, én biszexuális vagyok. Illetve inkább heteró, de az előrejutásért gyakran feküdtem le férfiakkal. Elkaptam pár hónapja. Ha őszinte akarok lenni, megérdemlem. Az életben mindig eljön a pillanat, amikor megfizetünk a bűneinkért - mondta.

Szofi magában hozzátette: ez bizony nagyon igaz. Belegondolt, hogy ez bármikor megismétlődhet vele újra. És akkor talán nem lesznek vele ilyen kíméletesek. Megborzongott.