Így lehet tönkretenni három nő életét - a facér pasi naplójából

Sztankay Ádám párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt a kattanás és a vágyakozás. De a desszertet mégsem szolgálták fel. És nem azért, mert az utolsó percben nem kívántuk a habot eperrel, hanem mert az élet közbeszólt. A nagypapa volt a ludas, és Sztankay Ádám azt is elárulja, hogy miért.

Nyugi, nem az van, hogy előtört a poéta, amúgy sem csináltunk semmit. De mindketten csak azon agyaltunk, hogy mit csinálnánk - elölről, hátulról, mindenféle szögből -, ha az élet nem olyan lenne, amilyen. Velem, ugye, az volt: már tíz hónapja elvi alapon senkivel. Részben persze a beszariságot címkéztem elvnek, ez van, ha tizenöt év után ripsz-ropsz leselejtezik az embert.

Picúr, akivel a sok csinálást nyomtuk fejben - láttam rajta is, na -, bonyolultabb eset, de azt kapásból még nem vágtam. Amúgy a nagymutterja pilisi kertvendéglőjében rallyzott a tányérokkal, krigli sörökkel ebédidőben. Nem volt több mint huszonöt, valahogy mégis egymásra kattantunk.

Ami esetemben oké, ahogy Picúr kinéz, az nem semmi. Neki meg - ha próbálom magamat kívülről látni - egészen kifinomult ízlése lehet. De ez mindegy is, mert hiába a rákkattanás, ha nagy elakadás is jár vele. Picúr ugyan a semmiről is frankón tudott dumálni - időjárás, ilyenek -, ám hiába nézett ki közben a gatyámból, a semmitől valahogy sosem akaródzott neki másfelé kanyarodnia.

Úgy meg azért nehéz eljutni a söntéspultig, hogy komplexebb cuccokat - párkapcsolat, hasonlók - ne is említsek. Erzsike, a nagymutti viszont sokat és tartalmasan dumált - éppen, mint a főztje -, az ötvenéves házasságát is felszervírozta.

Tipp! Mások bőrébe bújt a hollywoodi színésznő! Nézd meg képgalériánkat!





Thinkstock
Thinkstock

Kértem is egy idő után: ne szadizzon, Erzsike, szar az élet anélkül is. Unokája az első, akire végre bukni bírok, hát mondja meg, hol a bibi. Na, egyszer aztán megsajnált, és leállt a kamuval. Ott volt a bibi, hogy a nagyfater volt lényegében Freddy Krueger.

Halála előtt egy héttel - míg Erzsike piacra ment - magához rendelte a lányukat, vagyis Picúr anyját, és átvitette magát a szomszéd faluba. Bezörgetett ott egy házba, és úgy ölelte magához az asszonyt, aki kaput nyitott - különben az sem ölelte kevésbé -, mintha egy életen át csak azt ölelte volna. Vagyis hát, ahogy aztán kiderült, a csuda ember egyetlen nőt szeretett szívből, azt a másikat, muszáj volt neki búcsúznia tőle.

Thinkstock
Thinkstock

Városban is brutál sztori. Faluhelyen még durvább. Ott az se semmi, mit beszél a szomszédság. Úgy éljed túl, ahogy összeomlik minden, nézzél szembe azzal, hogy látszat volt az egész élet. Másfelől a látszatról mindig lejön, hogy csak látszat, akkor is, amikor még nincs kimondva. Aszerint kódolódik minden, ami történni fog. A nagy családi csendességben Erzsi néni lányának korai válása is kódolva volt - így látta ezt Erzsike is -, mert hát mit tudott a szerencsétlen a normalitásról.

Tipp! A nyár divatőrülete képgalériánkban! Katt ide!





És hát selejt Picúr, meg selejt Én hiába vágyakoztunk annyira, ott volt bennünk a selejtek sajátossága, a beszariság. Tudod, mi van: két véres bifsztek sosem tudja kisütni egymást. Ami nem vicces, csak szomorú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.