fashion week újrahasznosítás kiegészítő táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő szenved táskamániában, és sokan halmoznak fel több tucat retikült a gardróbjukban. Miért ne ügyelhetnénk mániánk kiteljesedésekor is a környezetünkre? A Life.hu újrahasznosított alapanyagból készült táskákat mutat be!

Forrás: www.printa.hu
Forrás: www.printa.hu

Ha a design főbb áramvonalait nézzük, akkor világosan látszik, hogy az újrahasznosítás manapság igen divatos. Szerencsére ez már többet jelent a PET palackból készült ruháknál. A táskák területén igen kreatívak a tervezők, és rengeteg, korábban kidobásra ítélt alapanyagból képesek csodás retikülöket varázsolni. Most öt teljesen különböző stílusú hazai és egy külföldi márkától mutatunk táskákat - az egyes darabokban csak a környzettudatos tervezői személet a közös.

Botanika

Forrás: www.facebook.com/hellobotanika
Forrás: www.facebook.com/hellobotanika

A Botanika egy egészen friss magyar márka, az ékszereiről már ismert Hajgató Sára 2012-ben alapította. A natúr színeket és a lassú életmódot hirdető márka olyan termékeket, köztük táskákat kínál, melyek nem tartalmaznak káros anyagokat. A festéshez használt növényeket például a tervező maga termeszti egy közösségi kertben, de a bőrök is hasonlóan természetesek, növényi cserzéssel készülnek.

Printa

Forrás: www.printa.hu
Forrás: www.printa.hu

Bőrkabátból, de még liszteszsákból készült retikülöket is vásárolhatunk a Printában. Bár a táskák alapanyaga különleges, a formák klasszikusak, így sokféle ruhatárba beilleszthetők.

Medence Csoport

Forrás: http://medencecsoport.hu
Forrás: http://medencecsoport.hu

A Medence Csoport Re+klám néven molinóból készült táskákat árul, sőt workshopokat is szerveznek, ahol bárki próbára teheti fantáziáját és kézügyességét. Az általában épületek felújítása során használt reklámfelületek a kukában végeznénk, de hála a csapatnak sok más dolog mellett különleges táskák és tárolók is születnek belőlük.

Balkán Tangó

Forrás: www.balkan-tango.com
Forrás: www.balkan-tango.com

A Balkán Tangó termékeit biztosan sok olvasónk ismeri már, hiszen régóta kínálnak biciklibelsőkből készült táskákat. A női táskáikat például színes béléssel és molinóból készült zsebekkel árusítják, praktikusak, szépek és fiatalosak. Nem csak bevállalósaknak!

Norsy

Forrás: www.facebook.com/norsy.taskak
Forrás: www.facebook.com/norsy.taskak

A Norsy márkanév mögött Szatmári Noémi és Kun Orsolya tervezők állnak. A két lány egy Dániában elsajátított kézműves technikával hasznosít újra csomagolópapírokat és újságpapírokat, így minden táska biztosan teljesen egyedi.

Blue Q

Forrás: www.blueq.com
Forrás: www.blueq.com

A Blue Q márkát 1988-ban alapította Brothers Seth és Mitch Nash, azóta kínálnak 95 százalékban újrahasznosított alapanyagokból táskákat, retikülöket és pánztárcákat. Az újrahasznosításra szánt alapanyagot beolvasztják, majd különleges grafikákkal díszítik. A cég pedig minden eladott darab árának egy százalékát jótékonyságra fordítja.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.