Minden idők legdrágább esküvői ruhái: Serena Williams 1 milliárdnál is többet költött

Royal Wedding - The Gold Package
Katalin hercegné és Vilmos
Getty Images/Royal Wedding - Dave Cannon/GP
fényűzés az esküvő hete menyasszonyi ruha esküvői ruha sztár
A világhírű sztárok esküvői mindig inspirálóak és lenyűgözőek voltak, különösen az általuk viselt ruhák. Mivel szinte az egész világ figyelemmel kíséri a nagy eseményt, mindent megtesznek azért, hogy ezen a különleges napon a legjobban nézzenek ki. Természetesen a menyasszonyoknak az a fontos, hogy pompázzanak az általuk viselt ruhában, ez pedig bizony azt jelenti, hogy nem sajnálják rá a pénzt. Íme, minden idők legdrágább esküvői ruhái.

Serena Williams - 3,5 millió dollár

Serena Williams egy olyan ruhát viselt a 2017-es esküvőjén, amely azóta legendássá vált. A  Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruha minden szempontból ikonikus: igazi hercegnős megjelenést kölcsönzött a sportolónak a hatalmas szoknya, nem beszélve a csodálatos menyasszonyi köpenyéről, ám nem ezek miatt vonult be az öltözet a történelembe, hanem a 3,5 millió dolláros ára miatt, ami átszámítva a mai árfolyamon 1 milliárd 250 millió forint. Ami még megdöbbentőbb, hogy nem ez volt az egyetlen ruha, amit Serena aznap viselt, volt még további két ruhája. 

Priyanka Chopra - 2 millió dollár

Amikor Priyanka Chopra 2018-ban feleségül  ment Nick Jonashoz, természetesen nem spóroltak az esküvői ruhán sem. Az első ruha egy egyedi Ralph Lauren tervezésű darab volt, amely Swarovski kristályokkal volt díszítve, és becslések szerint több mint 2 millió dollárt ért (mai árfolyamon körülbelül 710 millió forint). Chopra másik ruhája egy gyönyörű piros Sabyasachi ruha volt a hagyományos indiai szertartásra.

Erzsébet királynő - 1,6 millió dollár

Erzsébet királynő esküvői ruhája az elegancia és a stílus megtestesítője volt. Amikor 1947-ben feleségül ment Fülöp herceghez, egy gyönyörű, virágos hímzésű Duchesse szatén ruhát viselt, amelynek tervezője Norman Hartnell volt. Bár az ára akkoriban csak 42 000 dollár volt, ez ma körülbelül 1,6 millió dollár lenne, ami 570 millió forintnak felel meg.

Royal Wedding, 1947
Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvője
Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvője
Forrás: GettyImages/Royal Wedding, 

Victoria Swarovski - 1 millió dollár

A Swarovski ékszerek örökösnője, Victoria Swarovski szintén nem spórolt az esküvői ruháján. Egy Michael Cinco tervezte egyedi ruhát viselt, amely több mint 1 millió dollárba került (több mint 350 millió forint). A ruhát 500 000 kristály díszítette, és egy csaknem 8 méter hosszú fátylat is viselt hozzá.

Victoria Swarovski And Werner Muerz Get Married In Trieste
Victoria Swarovski szintén nem spórolt az esküvői ruháján
Forrás: Getty Images/Chris Singer

Grace Kelly - 623 ezer dollár

Grace Kelly esküvője III. Rainier monacói herceggel az egyik legemlékezetesebb királyi esküvő volt a történelemben. Kelly egy Helen Rose tervezte elefántcsontszínű ruhát viselt, amelynek ára 65 000 dollár volt akkoriban, aminek a mai értéke közel 623 000 dollárnak felel meg, ami körülbelül 225 millió forint.

Grace Kelly and Prince Rainier of Monaco during their wedding ceremony in Monaco on April 19, 1956. (Photo by AFP)
Grace Kelly esküvője III. Rainier monacói herceggel az egyik legemlékezetesebb királyi esküvő volt
Forrás:  AFP

Kim Kardashian - 500 ezer dollár

Kim Kardashian Kanye Westtel kötött esküvőjén egyedi tervezésű Givenchy ruhát viselt, amelynek ára 500 000 dollár volt, vagyis körülbelül 180 millió forint. A hosszú ujjakkal és az alul szélesedő fazonnal rendelkező ruha nagyon kifinomult volt, ami talán kicsit eltért Kim Karadshian stílusától, de remekül állt neki.

EXC - KANYE WEST KIM KARDASHAN WEDDING
Kim Kardashian Kanye Westtel kötött esküvőjén egyedi tervezésű Givenchy ruhát viselt
Forrás: Profimedia

Salma Hayek - 434 ezer dollár

Salma Hayek 2009-ben ment hozzá François-Henri Pinault üzletemberhez. Esküvőjén egy Nicolas Ghesquière által tervezett Balenciaga ruhát viselt, amely 434 000 dollárba került, ami átszámíta ma körülbelül 155 millió forintnak felel meg. A bonyolult részletekkel és mély dekoltázzsal rendelkező ruhában lenyűgözően mutatott a színésznő az olaszországi ceremónián.

Katalin hercegné - 434 ezer dollár

Katalin hercegné esküvői ruhája egy szintén ikonikussá vált darab, amely minden idők egyik legkedveltebb királyi menyasszonyi ruhájának számít. A Sarah Burton tervezte Alexander McQueen darab 434 000 dollárba került, vagyis 155 millió forintba, és kézzel készített csipke díszítette.

Royal Wedding - Carriage Procession To Buckingham Palace And Departures
Katalin hercegné esküvői ruhája egy szintén ikonikussá vált darab
Forrás: Getty Images/Royal Wedding

Meghan Markle - 422 ezer dollár

Meghan Markle esküvői ruhája is bekerült a legdrágábbak közé. A Givenchy által tervezett ruha a becslések szerint 265 000 dollárba került, míg egy Stella McCartney ruha további 157 000 dollárba. Összesen tehát Markle ruhái 422 000 dollárba kerültek, ami átszámítva körülbelül 150 millió forint.

Royal wedding Meghan Markle
Meghan Markle esküvői ruhája is bekerült a legdrágábbak közé
Forrás: PA Images via Getty Images

Chiara Ferragni - 420 ezer dollár

Az olasz blogger és szerelme, Federico Leonardo Lucia rapper 2018-ban mondták ki a boldogító igent. A pár grandiózus esküvőjéhez illően Ferragni a Dior kreatív igazgatójával, Maria Grazia Chiurival dolgozott együtt, a munkafolyamat során két couture ruhát terveztek. A ceremóniára egyszerű, csipkés míderrel és tüllszoknyával készült ruhát választott. A fogadásra Ferragni egy krémszínű tüllruhát öltött. A két öltözet 420 ezer dollárba került, ami nagyjából 148 millió forintnak felel meg.



Ezek az ikonikus ruhák nem csupán lenyűgözőek, hanem inspirációul is szolgálhatnak azoknak, akik álmodoznak egy luxusesküvőről. A drágábbnál drágább ruhák mellett azonban érdemes megjegyezni, hogy az esküvő valódi értéke az az igazi szerelem és boldogság, nem pedig a ruha ára.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.