Koppintott Lady Gaga, olcsó tömegcuccok: ilyenek a magyar énekesnők a klipekben

fashion week jelmeztervezés magyar zene videoklip stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Betonkeményre lakkozott haj, tíz évvel ezelőtt is felejtős látványsmink, jellegtelen, olcsó stílus. Ezzel hódítanak a slágerlistákon álló magyar énekesnők a klipjeikben. Miért van az, hogy ugyan rengeteg tehetségesnél tehetségesebb magyar fotós, stylist, sminkes és fodrász dolgozik itthon a szakmában, ennek sokszor a nyomát sem látni? Szigorú klipkritikánk mellett a szakértő válaszol.





Szabó Zsófi - Hol a nagy ő



Unalmas, semmitmondó styling. Először az állig zárt fehér felsőn akad meg a szemünk, de nem azért, mert előnyös, épp ellenkezőleg. Az amúgy szexi Szabó Zsófi ezekben a ruhákban ne is várja, hogy felfigyeljen rá a nagy Ő. Parádi Gabriellának is hiányzik a Jóban Rosszban sztár első klipjében megismert provokatív, friss és látványos stílus. "Zsófi egy nagyon izgalmas, dögös kis nő, amiből ez esetben nem jött át semmi. Nekem úgy tűnik, mintha a saját ruháit használta volna, ezekhez nem passzoló démoni sminkkel. Szerintem itt nem volt stylist. Kár érte."

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)



Tolvai Renáta - Hagylak menni



A külföldi sztárok évek óta viselnek dresszeket a klipekben és a fellépéseken, az énekesnő valamiért mégis cicanacit és hosszú ujjú felsőt kapott a dressz alá. Hiába a gyönyörű hang és a csípőlengetés, a pasi helyében mi is inkább a táncoslányokra mozdulnánk rá. Még a meggyőző dekoltázsú estélyi sem segít, ugyanis a smink és a haj teljesen elrontja az összképet. Stylist szakértőnk szerint ez alkalommal a megrendelő az "Aguilera-csomag"-ot kérte. "Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem merünk egyedi dolgokat kihozni valamiből. Reni láthatóan sok munkát fektetett abba, hogy immár sztáros alkattal álljon a kamera elé, és a kiadó is sok pénzt ölhetett ebbe a klipbe. Megérdemelte volna, hogy valami friss, mai designt kapjon. A kevesebb több lett volna."

Symbien feat. Shodeinde Dorka - The Goodbye Song



Izgalmas hang, tudna többet is, de kihozta a dalból a legtöbbet - egyet kell értenünk a Youtube-kommentelőkkel. A feliratos póló, a karikafülbevaló, a bőrdzseki, és a lyuggatott bőrkesztyű láttán csak üresen bámulunk! Parádi Gabi szerint "ez egy korrektül megcsinált klip és styling, nem akar se többnek, se kevesebbnek látszani, mint aminek készült. Nem fogunk emlékezni rá, de nem is ez volt a cél."

Tipp! Élő adásban vetette magát a mélybe a rádiós műsorvezető! Kattints a képgalériáért!



Barbee feat. Snow - Míg szívünk dobog



A klipben feltűnik egy kevés Tóth Gabi-utánérzés, egy Britney Spearstől ellesett elem és egy csipetnyi Sophie Ellis Bextor a végére. Természetesen a gigantikus szempillák, a füstös szem és az estélyi sem maradhat ki, mert az alanyi jogon jár egy magyar popdívának. Szakértőnket a nyúlások mellett (ő Lola korai korszakának elemeit és a Groovehouse Ha újra látom klipjét látta benne) más is zavarta: "Nem tudtam levenni a szemem a betonkeményre hajlakkozott, "spontán" szélfútta frizuráról. Fotón nagyon jól mutatott volna, de a mozgóképet teljesen hazavágta. Elvileg sztárosan öltöztették fel az énekesnőt, miközben tucatholmikban van. Összességében a stáb és a tánckar sokkal jobban néz ki, mint Barbee."

Mohamed Fatima - Valahol



A Fekete Vonat egykori énekesnője 2011-ben tért vissza, és hát: "Hűűűű"! Az egyszerű imidzsklip Mojzes Dóra divattervező karakteres ruháival és stylistmunkájával igazi vizuális csemege a sok-sok plázadivatot követő videó után. Parádi Gabinak is tetszik, hogy nem pálcikaalkatú énekesnővel mertek merészek lenni. "Itt valósult meg az, amire Renáta esetében utaltam: egy tehetséges magyar tervező, és stylist munkáját helyezték előtérbe. Ami meg nem tetszik, az nem a stylist hibája - kicsit lehetett volna merészebb az utómunka."

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Tipp! Borzasztóan néznek ki: túlplasztikázott sztárok! Kattints a képgalériáért!







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.