fashion week Divathét szépségápolás smink New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívül színes és izgalmas divatmetropolisz mindig tartogat meglepetéseket: ezúttal is bravúros sminktechnikákat leshetünk el a New York-i sminkmesterektől.

Alapozás

A következő szezonban a természetes hatású matt alapozás mellett egyre nagyobb teret kap a fényes hatás. Calvin Klein bemutatóján is láthattuk, ahogy a fény megcsillan a szemzugokban. A legújabb technikai újítást viszont az Adeam show-n láttuk: a krém highlightert összekeverték az alapozóval és együtt alkalmazva lett ragyogóan fényes az arc.

Adeam Forrás: Getty Images/NOAM GALAI/Noam Galai

Arcélénkítés

Az arcélénkítés is nagy hangsúlyt kap, a két legtrendibb árnyalat a barack és az ártatlan rózsaszín lesz. Három új technikával hangsúlyozhatjuk arcunk egészséges ragyogását. Karakteresen Alexander Wang módra, amikor a barackos pír nemcsak az arccsont alá kerül, hanem a halántékon is felbukkan. Harmonikusan, ahogy Vivienne Tam, így az arcpír az arccsonton és a szemhéjon is megjelenik. Ártatlanul az orcák közepén, mint Phillip Lim modelljein.

Forrás: Getty Images

Szemöldök

A szemöldöktrend is letisztultabb lett. A természetes hatású, vastag szemöldök uralta a kifutókat. A legtermészetesebb hatást a szemöldökformázó porokkal és a szemöldökspirállal érték el, ám felbukkant a burgundi színű szemöldök is.

Forrás: Getty Images

Szemfestés

Szemrevaló szemfestési technikákkal is gazdagodtunk a divathéten. A füstös hatás uralta a kifutókat, de másképp, mint ahogy azt megszoktuk.

  • Carolina Herrera "füstje" nagyon vibráló és izgalmas lett. A titka ennek a szemfestésnek, hogy követi a szemformát, ezért nagyon természetes. A feketébe egy kis lilás kéket csempészett, és a szemzugot fémes ezüsttel bolondította meg.
Carolina Herrera Forrás: WireImage/2018 Peter White/Peter White
  • Naeem Khan füstös hatású szemfestése az olajzöld és arany kombinációjától, illetve a szemöldökkel való összemosástól lett izgalmas. Ezt a technikát alkalmazta még Brock Collection is, csak ő a cooper rezes barna színnel érte el a hatást.
Naeem Khan Forrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison
  • Tom Ford a klasszikus, időtlen fekete smokey technikát alkalmazta, viszont krémesen, fényesen hagyta, amitől légiesebb lett a végeredmény.
Tom Ford Forrás: Getty Images/JP YIM/Jp Yim
  • Libertine füstös szemfestésében a megszakítás okozott újszerű izgalmat: az alsó szemhéj közepét kihagyta, a szemzugot pedig krémes garfitszürkével dobta fel.
Libertine Forrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison

Más bemutatókon a színek kaptak szerepet: erőteljesen, mégis izgalmasan jelentek meg.

  • Sies Marjan color block stílusa két színnel keretezte a szemet.
Sies Marjan Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Slaven Vlasic
  • A Detacher nyersen alkalmazta a két szín játékát, amiben a piros és a pink szín volt erőteljes.
A Detacher Forrás: WireImage/2018 Randy Brooke/Randy Brooke
  • Christian Siriano a pink-fekete kombóval játszott.
Christian Siriano A legújabb sminktrendek a New York-i divathétről Forrás: Getty Images/2018 Peter White/Peter White
  • Chromat a ciánkéket dobta fel hanyagul az alsó szemhéjat hangsúlyozva.
Chromat Forrás: Getty Images for Chromat/2018 Getty Images/Noam Galai
  • Adam Selman fashionista szemfestése egyszerre játékos és izgalmas volt.
Adam Selman Forrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison
  • Jeremy Scott a mandarin színnel játszott és geometrikus elemeket is alkalmazott a sminkhez.
Jeremy Scott Forrás: AFP/2018 Getty Images/Frazer Harrison

Az aranyláz újra felütötte a fejét a szemfestésben. Az újszerű izgalmat ezúttal a krémes, fényes szemhéjkrém adta, amit önmagában alkalmazva, valamint aranyfüstpapírra is láthattunk a kifutón.

Forrás: Getty Images

A természetes hatású szemhangsúlyozás három újítása:

  • Amikor csak highlighttal hangsúlyozzuk tekintetünket.
  • Amikor csak az alsó vízvonalat élénkítjük feketével.
  • Amikor csak a felső szemhéjra helyezzük a hangsúlyt kiegészítve egy szofisztikált fekete tusvonallal és extra dús pillákkal.

Tus újratöltve! Számtalan formában, színben volt jelen a New York-i divathéten. A klasszikustól a geometrikuson át a cicásig egy színnel, több színnel megannyi fantáziadús technikával megunhatatlanná tették a tusvonalat.

Forrás: Getty Images

Ajkak

Új színek és textúrák jöttek az ajakfestésben is. A következő szezonban a természetes hatású ajakrúzsok közül a matt és a fényes is jelen lesz, valamint az áttetsző, vizes hatású szájfények is bejönnek. Ami a színeket illeti, a kék, zöld, lila ombre technika, a burgundy, a hideg piros, a mély padlizsán, a borvörös, a fekete csokoládé, a mályva, az élénk mandarin, és a fényes rágógumipink a befutók.

Forrás: Getty Images
Merd bevállalni az övtáskát! A Delka bag tervezőjével beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20180220-igy-hordd-az-ovtaskat-2018ban.htmlMom jeans, melegítők, hosszúszárú zoknik - csak néhány dolog, ami az elmúlt években tért vissza a divatba. Na és persze ki ne hagyjuk az övtáskát sem, ami a fesztiválkellékek sorából kilépve újra megtalálta helyét a mindennapi viseletek között. Több magyar táskatervező is beleszeretett a visszatérő trendbe: ezúttal a Delka bag tervezőjét, Adélt kérdeztük, hogy őt mi ragadta meg benne, és miért ajánlja nektek is. TrendOrigoStílusevolúció a kezdetektől: így lett stílusikon a ma 30 éves Rihannahttp://www.life.hu/trend/20180219-a-30-eves-rihanna-stilusevolucioja.htmlA barbadosi származású énekesnő ma ünnepli 30. születésnapját. Debütáló albuma 2005 augusztusában jelent meg, azóta pedig minden lépéséről fotók százai készülnek. Valószínűleg mindenki fejében megmaradt egy-egy álomszép, vagy éppen provokatív ruha, amit a vörös szőnyeges megjelenései alkalmával viselt a sztár, aki az évek alatt igazi stílusikonná nőtte ki magát. Következzenek az elmúlt 13 év legemlékezetesebb vörös szőnyeges outfitjei! TrendOrigoTrendjelentés a BAFTA díjátadó vörös szőnyegérőlhttp://www.life.hu/trend/20180219-trendjelentes-a-bafta-dijatado-voros-szonyegerol.htmlA Golden Globe-gála után a BAFTA-díjátadó vörös szőnyege is feketébe borult a szolidaritás jegyében. Mutatjuk a brit filmes akadémia díjátadó ünnepségének legemlékezetesebb ruhakölteményeit! Trend--Rúzsozz úgy, mint egy profi: tippek a sminkmestertől!http://www.life.hu/trend/20180216-ruzsozz-ugy-mint-egy-profi-tippek-a-sminkmestertol.htmlSmink nélkül is törekedjünk rá, hogy mindig jól ápolt és érzékien puha legyen az ajkunk. Egy jól megválasztott rúzs viszont ünnepi pompával ruházza fel az ajkainkat. A csábítás második legfontosabb kelléke: tökéletes kiegészítő ékszere és hírvivője érzelmeinknek. TrendOrigo10 inspiráló nő, és a parfüm, amit viseltekhttp://www.life.hu/trend/20180213-hires-nok-es-kedvenc-parfumjeik.htmlMilyen illattal hódította a férfiakat Marilyn Monroe? Mi volt Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor és Diana kedvenc parfümje? Eláruljuk! Trend--Lesd el Meghan Markle sminktrükkjeithttp://www.life.hu/trend/20180212-meghan-markle-sminktrukkjeit.htmlMióta kiderült, hogy Harry herceg feleségeként Meghan Markle is a brit királyi család tagja lesz, elképesztő őrület alakult ki az egykori színésznő körül. Mindenki az ő stílusát akarja lemásolni. Ezúttal Meghan szépségtrükkjeibe avatunk be, hogy te is úgy sminkelhess, mint egy leendő hercegné. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.