Megalázhatja a vendéget egy éttermi menüsor? Hozzáállás és nyitottság kérdése az egész

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Dejan Dundjerski/Shutterstock. No use without permission./Dejan Dundjerski -
étterem kultúra menüsor vendég étel
Biztosan te is találkoztál már olyan étlappal, ahol az ételösszetevők feléről nem tudtad, hogy mit is takar. Nos, ahhoz, hogy zavarba jöjjünk egy-egy menüsor láttán, koránt sem kell a pörkölt-rántott hús-sült krumpli háromszögében élnünk, a gaszronómiában tájékozottakkal is megesik, hogy kérdezniük kell a felszolgálótól. Sokan azonban ilyenkor tudatlannak és megalázva érzik magukat. 

Egy brit kutatás szerint az emberek félnek kérdezni az étteremben, ezért inkább a telefonjukon néznek utána az összetevőknek, mielőtt rendelnek. Úgy érzik, ostobának és tájékozatlannak vélik őket, és ez tulajdonképpen rá is nyomja a bélyegét az étteremélményükre.

A szakértők szerint nyugodtan kérdezzünk a felszolgálótól. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Dejan Dundjerski/Shutterstock. No use without permission./Dejan Dundjerski

A lap ellenvéleményeket is közöl, vannak, akik úgy vélik, jó dolog, ha egy étterem is lehetőséget ad a tanulásra és az információszerzésre, így a gasztronómiai ismereteink is bővülhetnek.

Akik ezt képviselik, általában szívesen elegyednek szóba a pincérrel.

Ez is érdekelhet:

Borravaló kisokos: kinek, hol és mennyit illik adni

Világrekord: 1 nap alatt 18 Michelin-csillagos étteremben evett egy New York-i férfi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.