Ne bajlódj többet a vasalással! Egy egyszerű trükkel gyűrődésmentesek lesznek a ruhák

Forrás: Shutterstock -
szárítógép ruha vasalás jégkocka
A vasalás az egyik legutáltabb házimunkák egyike, ám most egy egyszerű, de annál hasznosabb trükkel örökre búcsút inthetünk neki. 

Nincsen másra szükségünk, csak egy kis jégkockára, amit a szárítógépbe teszünk.

A szárítógépből rendszerint gyűrötten szedjük ki a ruhákat, ami után még vasalnunk is kell. Azonban, ha jégkockát használunk, akkor mindez elkerülhető. Dobjunk be néhány darab jégkockát a szárítógépbe, majd indítsuk el a legmagasabb fokozatra állítva a gépet és pár perc múlva gyűrődésmentesen vehetjük ki ruháinkat - írja az Express.

Ne bajlódj többet a vasalással! Egy egyszerű trükkel gyűrődésmentesek lesznek a ruhák Forrás: Shutterstock

Elméletileg ez a trükk nagyjából megegyezik a vasaló gőzölő funkciójával.

Így értelmezd a címke jelzéseit a ruhákon - Hogy még évekig szolgáljanak

Ezt a trükköt érdemes úgy alkalmazni, hogy nem pakoljuk tele a szárítógépet és inkább könnyebb ruhákat teszünk bele. Persze a jégkockák mennyiségét nem szabad túlzásba vinni, elég mindössze 2-3 darab belőle, különben az ellenkező hatást éred el: ruháid nedvesek lesznek.

Ezeket a házi és ház körüli munkákat ne hagyd ki ősszel

Itt van az ősz, itt van újra – s ha ősz, akkor bizony eljött az őszi munkák ideje is, amelyekből mind a házban, mind a ház körül akad bőven. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.