2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Megvan a módszer, amivel gyönyörűen virágba borul a karácsonyi kaktuszod

Forrás: Shutterstock -
virág szobanövény napsugárzás napfény karácsonyi kaktusz
A karácsonyi kaktusz az ünnepi asztal dísze lehet, de van, amikor a legnagyobb odafigyelés ellenére sem virágzik, és ha mégis, akkor pedig nem karácsonykor. 

A karácsonyi kaktuszok gyönyörű piros, rózsaszín vagy fehér virágukkal vonzzák magukra a tekintetet, így érthető, hogy mindent megteszünk, hogy az ünnepre virágba boruljanak.

Az Arizonai Egyetem kertészei szerint a karácsonyi kaktusz akár 40-100 évig is élhet és virágozhat, ha megfelelő gondozásban részesül.

Tannier Mitchell, a közösségi média népszerű szobanövény-szakértője elmagyarázza, mit tegyünk, hogy a kaktuszunk gyönyörűen virágozzon.

A karácsonyi kaktusz az ünnepi asztal dísze lehet. Forrás: Shutterstock

A szakértő szerint a karácsonyi kaktuszt tavasszal tegyük ki a szabadba és csak ősszel hozzuk be onnan, ha 10 fok alá csökken a hőmérséklet: ha az év melegebb részében elég napfényt kap, nagyobb eséllyel virágzik a lakásban télen. Arra azonban oda kell figyelni, hogy ne érje a kora délutáni órákban a tűző napfény, a közvetlen napsugárzás megperzselheti a szobanövény leveleit és károsíthatja azt.

A karácsonyi kaktuszokat bent a legjobb az ablak közelében elhelyezni, de nem közvetlenül mellette, hanem az otthon meleg és párás részébe, például a konyhába vagy a fürdőszobába, és az is fontos, hogy ne hagyjuk soha kiszáradni.

Tannier Mitchell azt is elmondta, hogy a tavaszi, nyári időszakban a legjobb, ha jó minőségű műtrágyát teszünk a földjére.

A szobanövény-szakértő elárulta azt is, hogy mit ne tegyünk semmiképpen.

Ez is érdekelhet:

A fenyőfa nem minden! 5 csodálatos karácsonyi növény, ami otthonod dísze lehet

Tartsd be ezt az öt szabályt, és hónapokig gyönyörű lesz a karácsonyi kaktuszod

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.