Tartsd be ezt az öt szabályt, és hónapokig gyönyörű lesz a karácsonyi kaktuszod

Forrás: Thinkstock -
öntözés kaktusz gondozás szobanövények karácsonyi kaktusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brazil származású karácsonyi kaktuszt sokan imádják, tartása azonban nem olyan egyszerű. Egy kis odafigyeléssel viszpnt a lakásod gyönyörű dísze lehet, amely csak úgy ontja a virágokat.

1. Hol legyen a helye? Szereti a világos helyeket, de a direkt napsütést nem. Ha az ablakhoz közel, de nem az ablakban helyezed el, nagyon fog szeretni. Viszont érzékeny a helyváltoztatásra. Amikor megtaláltad neki az ideális helyet, hagyd ott - még a cserepét se forgasd.

2. Milyen legyen a szoba hőmérséklete? A legfontosabb, hogy állandó (14-16 fok) legyen a hőmérséklet körülötte, tehát a viszonylag hűvösebb szobákat (pl. hálószoba) kedveli. A túl meleg és túl száraz helyeket nem szereti.

Forrás: Thinkstock

3. Milyen legyen a földje? Nem egyszerű gondozni, mert nagyon szereti a nedves földet, túlöntöznöd viszont nem szabad. Ha jó akarsz lenni hozzá, naponta adj neki egy kevés vizet.

4. Mit csinálj vele, ha elvirágzott? Kicsit vágd vissza. A lemetszett hajtások alkalmasak arra, hogy szaporítsd őket.

5. Hogyan virágzik újra karácsonyra? Nyáron hagyd a kaktuszt pihenni, ne öntözd tápoldattal. Ilyenkor a szabadban is tarthatod. Októberben körülbelül két hétig locsold ritkábban, különben nem tudnak kialakulni a bimbórügyek. Ha így teszel, karácsonyra gyönyörűen virágzó kaktuszod lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.