A brazil származású karácsonyi kaktuszt sokan imádják, tartása azonban nem olyan egyszerű. Egy kis odafigyeléssel viszpnt a lakásod gyönyörű dísze lehet, amely csak úgy ontja a virágokat.

1. Hol legyen a helye? Szereti a világos helyeket, de a direkt napsütést nem. Ha az ablakhoz közel, de nem az ablakban helyezed el, nagyon fog szeretni. Viszont érzékeny a helyváltoztatásra. Amikor megtaláltad neki az ideális helyet, hagyd ott - még a cserepét se forgasd.

2. Milyen legyen a szoba hőmérséklete? A legfontosabb, hogy állandó (14-16 fok) legyen a hőmérséklet körülötte, tehát a viszonylag hűvösebb szobákat (pl. hálószoba) kedveli. A túl meleg és túl száraz helyeket nem szereti.

Forrás: Thinkstock

3. Milyen legyen a földje? Nem egyszerű gondozni, mert nagyon szereti a nedves földet, túlöntöznöd viszont nem szabad. Ha jó akarsz lenni hozzá, naponta adj neki egy kevés vizet.

4. Mit csinálj vele, ha elvirágzott? Kicsit vágd vissza. A lemetszett hajtások alkalmasak arra, hogy szaporítsd őket.

5. Hogyan virágzik újra karácsonyra? Nyáron hagyd a kaktuszt pihenni, ne öntözd tápoldattal. Ilyenkor a szabadban is tarthatod. Októberben körülbelül két hétig locsold ritkábban, különben nem tudnak kialakulni a bimbórügyek. Ha így teszel, karácsonyra gyönyörűen virágzó kaktuszod lesz.