Bajor Marcell: "Annyi minden állt előtted, apa" - Utolsó útjára kísértük Bajor Imrét

Bajor Imre búcsú temetés színész szertartás végső búcsú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bajor Imre az ország egyik legkedveltebb művésze volt, akinél év elején agydaganatot diagnosztizáltak. A kór augusztus 6-án győzte le a Kicsihuszárt, akitől a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút. Bajor Imre mindkét gyermeke, Lili és Marcell is megható beszédet mondtak. A Life.hu a helyszínről tudósított.

15:56 - Több száz hófehér virág borította Bajor Imre sírját

Mindenki fehér virágokkal búcsúzott - egy-egy szálat dobtak a sírba, amelyet a temetés végére több száz virág borított.

Fotó: Margitay Klára

15:30 - Vége a beszédeknek, elindult a menet

Bajor Imrét a Farkasréti temető 25-ös parcellájában, a művészparcellában helyezik örök nyugalomra.

Fotó: Margitay Klára

15:24 - Bajor Imre gyerekei búcsúznak

"Azt mondják, ilyenkor azt kell csinálni, ami jól esik. Nem tudom elmondani, mennyire fáj, csak azt, hogy mi hiányzik" - mondta zokogva lánya, Bajor Lili.

Fotó: Margitay Klára

"Nem készültem beszéddel, de erőre kaptam. Annyi minden állt előtted, apa. Mikor Kínában voltunk, örültem, hogy ketten lehetünk. Sokat pótoltunk az úton. Nem sikerült legyőzni a betegséget, de megpróbáltad. Remélem, ott fent is mindenkit meg fogsz nevettetni" - mondta 17 éves fia, Marci, akit édesanyja megsimogatott, miután a fiú leült mellé.

15:20 - Hernádi Judit: "Ez így nincs rendben"

"Csak annyit tudtam írni, ez így nincs rendben. Amikor betegeskedtél, sokan azt gondoltuk, ez egy szerep és majd kijössz a függöny elé és meghajolsz. Nem így történt. Búcsúzunk tőled, Bajor Imre. Kicsihuszár."

Fotó: Margitay Klára

15:06 - Az Operettszínház igazgatója mond beszédet

"Imre senkivel össze nem keverhető. Nagyon szerettem, amit csinált" - mondja beszédében Kerényi Miklós Gábor a szertartás első perceiben. "A kollégák imádták, mert alázattal volt feléjük. Elvitted a show-t. Találkozunk az égi kávéház teraszán."

Fotó: Margitay Klára

14:54 - Bajor Ildikó megállíthatatlanul zokog

Bajor Imre felesége, Ildikó hatalmas fekete kalapban, napszemüvegben érkezett. Ő a fehér helyett vörös rózsát hozott. Kolléganőnk szerint megállíthatatlanul zokog szegény. A színész gyerekei, Marci és Lili egymás mellett ülnek a koporsó mellett.

Fotó: Margitay Klára

14:47 - Óriási csokorral érkezett Koós János

Egyre többen vannak az ismert emberek is, hatalmas hófehér rózsacsokorral érkezett Koós János, ott van Kern András, Vágó István, Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója, Csonka András, Szily Nóra, Ungár Anikó és fia, Baronits Gábor.

Fotó: Margitay Klára

14:30 - Hatalmas a tömeg

Forrás: Life.hu

14:24 - Oszvald Marika kisírt szemekkel érkezett

Megérkeztek az első hírességek is. Már ott van Havas Henrik, Kuncze Gábor és a felesége, Medgyessy Péter volt miniszterelnök, Gálvölgyi János, Sas József, Zámbó Árpy és Heilig Gábor is, aki a barátok közül elsőként tudta meg, hogy a színész elhunyt. Oszvald Marika kisírt szemmel érkezett. Természetesen ott van már Hernádi Judit is, ő búcsúztatja majd a színészt.

Fotó: Margitay Klára

14:18 - "Most le kell tennem, most temetik a Bajor Imrét"

A fenti mondat épp az előbb hangzott el egy hölgy szájából. Most már közel háromszázan vannak, a többségüknél nincs virág sem, üres kézzel álldogálnak és nézelődnek.

14:12 - "Imike nem szép volt, hanem sármos"

A Life.hu mellett álló nénik között leginkább az a téma, hogyan helyezkedjenek és milyen idő van. A tiszta idő egyébként szerintük jót jelent. Van autogramjuk is a művészúrtól. "Imike nem szép volt, hanem sármos" - mondja az egyikük. Viszont azon a fotón, amit dedikált, pufi arca van, jegyzi meg. "Imruskát nem szabad sírva búcsúztatni, hanem csak nevetve" - teszi hozzá.

14:05 - Egyelőre körülbelül százan vannak

Kollégáink becslése szerint a helyszínen jelenleg körülbelül százan vannak, többnyire civilek.

13:54 - Kint állították fel a ravatalt

Fotó: Margitay klára

13:34 - Egy szál fehér rózsával érkeznek

Kolléganőnk pont látta, amint beviszik a ravatalozóba Bajor Imre fotóját. A kép ismerős lehet sokak számára - az RTL Klub fotójáról van szó. A csatorna egyébként saját halottjának tekinti a színészt, aki a Heti Hetes egyik állandó arca volt. A temetőben már ott van néhány idősebb néni is, akik egy szál fehér rózsával érkeztek. Éppen arról beszélgetnek, hogy Bajor Imre gyerekkorában a Pozsonyi utcában lakott - pont ott, ahol most ők.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

13:30 - Hatalmas tömeget várnak

Ma helyezik örök nyugalomra Bajor Imrét a Farkasréti temetőben, ahol hatalmas tömegre számítanak. A szertartáson természetesen ott lesz Bajor Ildikó is, aki mindenkit arra kér, hogy a nyilvános szertartáson tartsa tiszteletben a fájdalmukat és a gyászukat. A temetés nyilvános lesz, néhány részletet korábbi cikkünkből is megtudhatsz róla.

13:00 - 57 éves volt

Bajor Imre 2013-ban lett nagyon beteg, de felesége csak 2014 márciusában erősítette meg a hírt: a színésznek agydaganata van. A Kicsihuszár hatalmas harcot vívott. Bár sokszor úgy tűnt, hogy a színész jobban van, augusztus 6-án legyőzte a kór. 57 éves volt.

Pénteken temetik Bajor Imréthttp://www.life.hu/news/20140820-bajor-imre-temetese-augusztus-22-en-penteken-lesz-a-farkasreti-temetoben.htmlA Farkasréti temető Makovecz termében búcsúztatják Bajor Imre színművészt. A szertartás 2014. augusztus 22-én, pénteken 15 órakor kezdődik.News--Hernádi búcsúztatja Bajor Imréthttp://www.life.hu/news/20140816-augusztus-22-en-temetik-bajor-imret-a-heti-hetes-tagjai-es-hernadi-judit-is-bucsuztatjak.htmlAugusztus 22-én 15 órakor helyezik végső nyugalomba Bajor Imrét a Farkasréti temetőben. A színész temetése nyilvános lesz, így a családon, barátokon és kollégákon túl, a rajongói is elbúcsúzhatnak tőle.NewsOrigoMegható sorokkal búcsúztak gyermekei Bajor Imrétőlhttp://www.life.hu/csalad/20140815-bajor-imre-elhunyt-szinesztol-gyermekei-bajor-lili-es-marci-meghato-sorokkla-bucsuztak.htmlAz 57 éves korában elhunyt színművész két gyermeke búcsúlevelet írt édesapjának, amelyből a legmeghatóbb sorokat idézzük.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.