Czeizel Endre: "Akkor lemondtunk magamról"

Fotó: Bielik István - Origo -
leukémia orvos Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár Czeizel Endre állapota egy ideig nem adott okot a reménykedésre, most arról beszélt, jól van, olyannyira, hogy nem is érzi betegnek magát. Gyógyulása csoda vagy sem, úgy érzi, ajándék neki minden nap. 

Ellentmondásos hírek jelentek meg az elmúlt hetekben Czeizel Endre állapotával kapcsolatban. A világhírű magyar genetikusnál 2013-ban diagnosztizáltak leukémiát. Nemrégiben arról is hallani lehetett, hogy az orvos-genetikus csodával határos módon legyőzte a rákot, később pedig a világhírű tudós a Mokkában arról beszélt, a betegsége bármikor kiújulhat.

Fotó: Bielik István - Origo

Czeizel Endre betegségéről, gyógyulásáról és munkájáról mesélt a Fókusz stábjának.

"Nagyon rossz állapotba kerültem, a második kemoterápia indult és a negyedik hét végén kellett visszatérnie a saját csontvelőmnek a rákos sejtek helyett. Nem tért vissza. Akkor magunk között szólva lemondtunk magamról. Elfogadom, hogy élünk, öregszünk és elmegyünk. Én erre fölkészültem, és akkor nagy meglepetésre az ötödik héten visszajöttek a saját csontvelő-sejtjeim" - mesélte Czeizel Endre, aki jelenleg olyan jól érzi magát, mintha nem is lenne beteg.

"Ez csoda. Fura dolog, nem illik, hogy erről beszéljek, nem voltam hívő ember, de most például esténként megköszönöm a Mindenhatónak, hogy még ez a nap is megadatott nekem" - tette hozzá a világhírű genetikus, aki hetek óta újra rendel. Ismerősök és ismeretlenek örülnek együtt vele, hogy jobban van.

Az életéért küzd Erdei Zsolt édesanyjahttp://www.life.hu/drlife/20141212-erdei-zsolt-madar-profi-okolvivo-a-celeb-cagyok-ments-ki-innen-gyoztese-edesanyja-rakos-az-eleteert.htmlÉdesanyja felépüléséért imádkozik Madár. Az asszony súlyos beteg, de a sportoló reméli, még húsz évig él az anyukája. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huNiki Lauda: "Schumacher fel fog épülni" http://www.life.hu/drlife/20141122-niki-lauda-michael-schumacher-allapotarol-nyilatkozott-hiszi-hogy-meg-fog-gyogyulni.htmlA hatvanötéves egykor Forma-1-pilóta hisz Michael gyógyulásában. Dr. Life--Ebből az állapotból egyhamar nem fog kijönni Bianchihttp://www.life.hu/drlife/20141118-bianchi-baratja-philippe-streiff-megszolalt-elmondta-nagyon-sulyos-a-sportolo-allapota.htmlTovábbra is kómában van Jules Bianchi. Barátja, az egykori Forma-1-es pilóta Philippe Streiff szerint Bianchinak, ha ki is jön a kómából, súlyos fogyatékossággal kell majd élnie.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.