A kiújult rákkal küzd Czeizel Endre

Forrás: TV2/Aktív -
leukémia kitüntetés kemoterápia Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Czeizel Endre a kórházban küzd az életéért - tudta meg a Blikk.

A világhírű tudós korábban leukémiában szenvedett, és most úgy tűnik, a betegség kiújult, ezért a nagyszerű szakembert ismét kemoterápiás kezelésnek vetették alá.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Egy meg nem nevezett közeli barát szavait idézte a lap: "Sajnos nincs jól. Múlt héten belázasodott, és újra kemoterápiára kell járnia, kórházban van. Úgy tudom, a kezelések miatt a tervezett időpontnál hamarabb adták át neki a Semmelweis-díjat, amelynek hihetetlenül örült."

Czeizel Endrét múlt héten tüntették ki, s ahogy fogalmazott, ez "elégtétel" volt számára, hisz a munkásságát eddig leginkább külföldön méltányolták. Egy rádióinterjúban úgy fogalmazott, hogy mindig maradandót akart alkotni, és örül, mert most, "az élete végén, amikor a hetei meg vannak számlálva", végre itthon is elismerték.

Bár a világhírű genetikus szakember pontos diagnózist adott betegségéről, mi mégis jobbulást kívánunk és szurkolunk, hogy a következő hetek minél kevesebb szenvedéssel járjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.