Lemmy Kilmister Alan Rickman David Bowie Patrick Swayze rák (betegség) Farrah Fawcett Celine Dion
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alighogy észhez tértünk Lemmy Kilmister tavaly év végi halálhíre után, 2016 első heteiben máris három másik híresség vált a gyilkos kór áldozatává. Az elmúlt években azonban más sztárokat sem kímélt a rák. 

David Bowie

A stílusát folyamatosan megújító, a „pop kaméleonjának” is nevezett, bariton hangú énekes sokszor inkább diktálta a zenei trendeket közel ötven éven át tartó karrierje során. Bowie a pályája során 136 millió albumot adott el, és a brit popzene történetének tíz leggazdagabb előadója között tartották számon. Utolsó jubileumi, Blackstar című albuma 2016. január 8-án jelent meg, majd két nappal később, január 10-én az énekes elhunyt. Egy világot döbbentett meg halála, viszont (titokban) már hónapok óta rákbetegséggel küzdött. Halálhírét szóvivője közölte a nagyérdeművel január 11-én: „David Bowie békésen hunyt el családja körében, miután 18 hónapig bátran küzdött a rákkal.” Ebben a cikkünkben írtunk öt olyan tényről, amit az énekes rajongói sem tudtak eddig.

Forrás: AFP/Franck Fife

Alan Rickman

Négy nappal később, január 14-én újabb halálhír rázta meg a világot, az ugyanabban az életkorban járó Alan Rickmant is elérte a halál, ő hasnyálmirigyrák miatt hunyt el Londonban. A Golden Globe-díjas színészt többek között a Harry Potterből és az Igazából szerelem című filmekből ismerhettük. A színész betegségére nem sokkal azelőtt derült fény, amikor egy stroke miatt kórházba került. A jó kedélyű színész szintén titkolta betegségét a nyilvánosság előtt, csupán szűk baráti köre és a családja tudott róla. A színész legismertebb szerepeit ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

René Angelil

2016. január 14-én nem csak a brit fővárosban, de a tengerentúlon is haláleset történt. Céline Dion férje, a 73 éves René Angelil áttétes gégerákban hunyt el. Az énekesnő férjénél először 1999-ben diagnosztizáltak gégerákot, majd amikor már úgy tűnt, hogy a kezelések hatására meggyógyult, a betegsége kiújult. Az elmúlt hónapokban a házaspár már felkészült a férfi halálára, a sajtóban olyan hírek is szóltak róluk, melyek szerint az utolsó közös karácsonyukra készülnek. René nem sokkal a 21. házassági évfordulójuk után, Los Angeles-i otthonukban halt meg, ahogy szerette volna, felesége karjai között. Céline-t igazán megrázta az eset, ráadásul mindössze két nap múlva, január 16-án az énekesnő 59 éves bátyja, Daniel is ugyanúgy rák miatt hunyt el.

Forrás: AFP/Francois Guillot

Gégerákos sztárok

A gégerák viszonylag ritka és jól gyógyítható rákfajta, ha időben diagnosztizálják. Sajnos azonban egyáltalán nem mondható veszélytelennek. ITT írtunk néhány hírességről, akik szintén a gyilkos kórban szenvedtek.

Lemmy Kilmister

A Motörhead együttes alapítójának és frontemberének, a rockzene kultikus alakjának karrierje közel negyven éven át tartott egészen 2015. december 28-án bekövetkezett haláláig. A zenészt a rák egy nagyon agresszív és ritka fajtája támadta meg, a diagnózist már túl későn, december 26-án, két nappal a hetvenedik születésnapján tudta meg. Az együttes tagjai a Facebookon fejezték ki együttérzésüket, ahol a szomorúságukat kifejező sorok mellett ezt írták: "Hallgassatok hangosan Motörheadet, hallgassatok hangosan Hawkindot és játsszátok hangosan Lemmy zenéjét. Igyatok egyet... vagy többet. Sztorizzatok, ünnepeljétek ennek a nagyszerű embernek az életét, ő is ezt akarná.” Lemmy január 9-i temetését élőben közvetítették.

Forrás: AFP/Ethan Miller

Ők is a rák áldozatává váltak

2009-ben Patrick Swayze és Farrah Fawcett is rák miatt halt meg. Swayze legismertebb szerepei a Dirty Dancing és a Ghost című filmben voltak, ez utóbbiért Golden Globe-díjra is jelölték. Felesége 39 éven át volt hű társa, és a színész utolsó két évében is kitartott mellette, amikor már Patrick a hasnyálmirigyrák végső stádiumában volt – felesége karjaiban hunyt el 2009. szeptember 14-én, 57 évesen.

Forrás: AFP

A halál végigkísérte a színész életét,

és elátkozottnak gondolta magát, hiszen 1991-ben nem csak az édesapját, de menedzserét és nővérét is elveszítette – utóbbi öngyilkos lett.

Farrah Fawcett – aki Charlie egyik angyalaként került a filmes köztudatba – a hetvenes évek szeximbóluma volt. Amikor rákot diagnosztizáltak nála, végigcsinálta a kezeléseket, és a betegsége elmúlt, majd évekkel később kiújult, és megtámadta az emésztőrendszerét.

Még dokumentumfilm és valóságshow is készült embert próbáló napjairól,

a szervezete 2009. június 25-én megadta magát a betegséggel szemben. 62 éves volt.

Sztárok, akik olyan betegséget éltek túl, amibe rengetegen belehaltak

A rák és különböző formái még a sztárokat sem kímélik, míg némelyiküket két fajtája is megtámadta, másikuk az orális élvezeteknek tudja be állapotának eredetét. Mégis szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen ők átvészelték a halálos kórt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.