diagnosztizálás halálos betegségek sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírnév nem óv meg semmitől: a legnagyobb sztárokat is érhetik ugyanolyan csapások, mint bármelyik földi halandót. A Life.hu most összegyűjtött öt hírességet, akiknek sikerült megmenekülniük a halál torkából. 

Sharon Stone – stroke

Az Elemi ösztön sztárja néhány évvel ezelőtt vallott megkapó őszinteséggel arról, hogy 2001-ben agyvérzése volt.

Sharon Stone felépült az agyvérzésből Forrás: AFP/Robyn Beck

Mindent újra kellett tanulnom: járni, hallani, írni, beszélni, egyszerűen mindent. Közben végig az járt a fejemben, hogy meg fogok halni. Még akkor is, amikor hazaengedtek. Ebben az időszakban annyi mindent elveszítettem. Mélyponton volt a karrierem, épp váltam, elvették a gyermekemet, és valahogy a teljes identitásomat is

– fogalmazott Oprah Winfrey műsorában Sharon Stone, aki szerencsére sokkal jobban van. Az egészségén kívül pedig mind a karrierje, mind pedig a magánélete rendeződni látszik: legutóbb e mellett a pasi mellett látták a színésznőt.

Hugh Jackman – bőrrák

Az X-Men sztárja felesége, Deborra-Lee Furness unszolására fordult orvoshoz egy orrán lévő piros folt miatt. Később, 2013-ban jelentette be, hogy bazaliómát távolítottak el az arcáról.

Hugh Jackman megküzdött a bőrrákkal Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Ez egy rosszindulatú bőrdaganat, amely az egyik leggyakoribb is egyben. Rendszerint nem képez áttétet, és többnyire a napfénynek erősen kitett területeken jelentkezik. Hugh Jackmant az évek során ötször kellett megoperálni, azóta pedig elszántan kampányol a fényvédelem fontosságáért és a bőrrák megelőzéséért.

Michael Douglas – torokrák

Éveken át próbálta titkolni betegségét mind a világ, mind pedig a saját családja elől. Michael Douglasnél 2010-ben egy rutinvizsgálat során diagnosztizáltak előrehaladott torokrákot.

Michael Douglas sokáig titkolta a betegségét, mára szerencsére teljesen kigyógyult a torokrákból Forrás: AFP/Mike Windle

A színész egyedül feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal osztotta meg betegsége titkát, még gyerekeinek sem számolt be a diagnózist követő vizsgálatokról, kezelésekről. Végül 2016-ban jelentette be, hogy sikeresen legyőzte a halálos kórt.

Nem is lehetnék boldogabb és szerencsére egészségesebb sem, mint amilyen most vagyok. Nemrég jártam újra ellenőrzésen, és semmiféle elváltozást nem találtak az orvosok. A gyerekeim és a szerelmem miatt muszáj egészségesnek maradnom, és nem engedhetem meg magamnak azt a „luxust", hogy beteg legyek

– mondta el egy korábban adott interjújában a 72 éves sztár.

Magic Johnson – HIV-vírus

Bár már visszavonult, a világhírű NBA-s kosárlabdasztár örökre beírta magát a sporttörténelembe, amikor 1991-ben könnyek között jelentette be, hogy hordozza a vérében az AIDS kórokozóját, a HIV-vírust. Az ebben a kórban szenvedőket a mai napig megbélyegzi a társadalom, pláne a kilencvenes években, amikor még kevesebbet tudtak a betegségről.

Magic Johnson HIV-betegen is teljes életet él Forrás: AFP/Ronald Martinez

Bár a betegség gyógyíthatatlan, Johnson állapotát remekül szinten tudták tartani a gyógyszerekkel. A sportoló végül a bejelentése után kétszer is visszatért játszani: egyszer az 1992-es All Star-gála erejéig, majd pedig 1996-ban, amikor 32 mérkőzést játszott le a Los Angeles Lakers színeiben. Johnson a legjobb példa arra, hogy

a HIV nem feltétlenül jelent egyet a halálos ítélettel,

ha pedig időben diagnosztizálják és kezelik, teljes életet lehet élni vele.

Christy Turlington – tüdőrák

A világhírű modell mindössze 13 éves volt, amikor rágyújtott élete első cigarettájára.

Christy Turlington 26 évesen lett tüdőrákos Forrás: AFP/Ron Sachs

Akárcsak a tinédzserek zöme, én is kíváncsiságból és a szüleim elleni lázadásból tettem. Pár év múlva, 16 éves korom táján kezdtem el aztán rendszeresen dohányozni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.