Ázsiai ízek, füstölt finomságok - lássuk 2015 gasztrotrendjeit!

Forrás: Thinkstock -
gasztronómia étkezés gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted az ázsiai ízeket? Hogy állsz a matcha teával? Többek között ezek is nagyon népszerűek lesznek 2015-ben - megmutatjuk az idei év trendjeit az egészséges étkezésben!

Helyi termesztésű és kiőrlésű gabonafélék

Szakértők szerint a frissen őrölt, otthon termesztett gabona a szupergabonák új szintje. A fogyasztók szeretik tudni, hol és hogyan termesztették az ételt, amit fogyasztanak, ezért előfordulhat, hogy hamarosan sokan áttérnek az otthoni gabonaőrlésre.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Próbáltad már a quinoát? Ez egy lúgosító, kalóriaszegény csodaszer, amit bátran iktass be az étrendedbe!

Csúnya gyümölcsök és zöldségek

A vásárlókat már nem érdeklik a tökéletes kinézetű zöldségek és gyümölcsök - legalábbis a legfrissebb kutatások szerint. Egyre több a tudatos vásárló, akik figyelnek arra, hogy ne menjen kárba a sok nem tökéletes áru, egyre többen választják a csúnyácska zöldségeket, főként olyan ételekhez, amikben teljesen mindegy, hogy nézett ki nyersen az alapanyag.

Imádjuk a piacokat!

Nemrég összeszedtük a legjobb európai piacokat, itt pedig mutattunk néhány szokatlan zöldséget és gyümölcsöt egy budapesti piacról.

Autentikus ázsiai

Figyeld csak meg, hogy nem kell sok idő, és a fűszeres ázsiai ételek egyre nagyobb teret hódítanak. Készülj az északi thai konyha remekeire, a japán okonomiyaki palacsintára és a jellegzetes filippínó ízekre. Ja, és jobb, ha megszereted a csípős ételeket...

Az ínycsiklandó okonomiyaki palacsinta Forrás: Thinkstock

Komlómentes sör

A középkorban is készítettek komlómentes sört, és ez idén sem lesz másképp. A szokásos alapanyag helyett gyógynövényeket, fűszereket és más növényeket használnak a különleges íz elérése érdekében. Kíváncsian várjuk, milyen lesz a gombás vagy rozmaringos sör...

Online bevásárlás

Egyre nagyobb teret nyer az interneten történő bevásárlás. Számos cég áll elő olyan megoldásokkal, amelyek igazán egyszerűvé teszik, hogy egy kattintással az ajtódig kelljen csak elmenned az élelmiszerekért.

Füstölt mindenféle

Nem csak a húsoknak tesz jót a füstölés. Hamarosan zöldségeken, vajakon, koktélokon érezheted a füstös ízt, és biztos, hogy az éttermekben is egyre több ilyen étellel találkozol majd.

Matcha tea

A matcha zöld tea a japán teakultúra egyik kulcsfontosságú szereplője, de neked is megéri fogyasztani: rengeteg antioxidánst tartalmaz, kiváló a rák ellen, és rendszeres iszogatása serkenti az anyagcserét, így a fogyásban is segít.

Forrás: Thinkstock

Tudod, mit eszel

Az okostelefonunk nélkül élni sem tudunk, így nem csoda, ha egyre több applikáció készül azzal kapcsolatban, hogy tudd, mi van a tányérodon. Egyes alkalmazások megmondják az ételek zsír-, szénhidrát-, protein- és kalóriatartalmát, ha beszkenneled a vonalkódjukat, vagy beírod az összetevőiket.

Kókuszcukor

Mindenki folyamatosan a cukor helyetti alternatívákat keresi. Most úgy tűnik, a kókuszcukor lesz a legjobb édesítő. Alacsony a glikémiás indexe, nem annyira feldolgozott, mint a cukor és több benne a tápanyag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.