Káosz és narancsbőr helyett tudatos munka - így készülnek a modellek a divathetekre

Forrás: Thinkstock -
modell divathetek fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február kétségkívül a divathetekről szól, amire a modellek már hetekkel a kifutós szereplés előtt megkezdik a felkészülést. Mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a testük csúcsformában legyen, ezért számukra javában zajlik a kemény edzések és a diéta korszaka. Utánajártunk, hogyan edznek, mit esznek a kifutók királynői - lesd el a trükkjeiket, ám ne feledd, nekik ez az életük, és nem kell irodában ülniük és a családjukról gondoskodniuk.

Okos kalóriaelosztás mindenekelőtt

Felesleges a kalóriákat számolni, a hangsúly a szezonális zöldségeken, gyümölcsökön, a lúgosításon és az élelmiszerek kombinálásán van. Nagyon fontos, hogy a fehérjét nem szabad szénhidráttal ötvözni egy ételben, mivel az megakadályozza a megfelelő emésztést, emellett puffadást, bélgázképződést és székrekedést okoz.

Forrás: Thinkstock

A nap végén a nehezebb ételek

A lányok citromos vízzel kezdik a napot, aminek szuper hatásairól már mi is írtunk. Ezt követi egy pohár friss gyümölcslé, ami lúgosítja, hidratálja és kellő mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal látja el a szervezetet. Ebédre többnyire salátát esznek zöldségekből, ha pedig fehérjét is fogyasztanak, akkor a grillezett lazacra vagy a főtt tojásra szavaznak. A vacsora áll a legnehezebb ételekből: kezdésnek egy kis zöld saláta, majd a főétel, ami lehet tápláló gabonákból és zöldségekből álló fogás, de akár hal vagy bárány is zöldségkörítéssel. Desszertnek pedig a nap fénypontja: kiváló minőségű étcsokoládé.

Víz, víz, víz

Fontos, hogy az egész nap folyamán sok vizet fogyasszanak a modellek, és nem csak étkezéskor, így ugyanis nem öblítik le a fontos enzimeket, amik a szájban és a nyelőcsőben találhatók.

Nassolás, csakis mértékkel

Ha egy modellnek sűrű napja van, nem kaphat be csak úgy egy hamburgert, ha nincs ideje rendesen étkezni. Hogy miket nassolnak a legszebbek? Előre összevágott nyers zöldségeket, hummuszt, avokádót - ez ráadásul a bőrt is gyönyörűvé varázsolja.

Forrás: Thinkstock

Tiltólistás nassolnivaló modelleknek

Hiába finom és egészséges, a lányok mellőzik a diót és a mogyorót. Igaz, hogy tele vannak egészséges zsírral és fehérjével, de túl nehezek az emésztőrendszernek, ráadásul vízelvonó hatásuk is van. A pörkölt változokkal is ez a helyzet, mivel a pörkölés miatt hizlalóvá válnak ezek a finomságok.

Puffadás ellen

A lányok nem fogyasztanak szénsavas italokat, mivel könnyen felpuffadhatnak tőlük, egyesek szerint még narancsbőrt is okozhatnak! Ugyanez vonatkozik a tejtermékekre is: puffadást okoznak, valamint néhány ember esetében még székrekedést is, mivel szervezetük nem képes megfelelően megemészteni őket. Az olajban sült ételek még mindig tiltólistán vannak, évszaktól és időtől függetlenül.

Rengeteg alvás

A megfelelő mennyiségű, minimum 7 órás alvás fontos a szervezet regenerálódásához és a szépséghez is - ezt a lányok kőkeményen betartják.

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Az alváshiány nemcsak a bőrt öregíti, de tönkreteheti az életedet is. Hogy mire figyelj? ITT már írtunk a témáról bővebben.

Rutin helyett

A divatbemutatók előtti hét tipikusan az az időszak, amikor mindenki elhagyja a jól bevált szépégtrükköket és a rendszeres étkezésre, a sok alvásra és az edzésre helyezi a hangsúlyt. Így ha a nagy káosz közepette a lányoknak semmire sincs idejük, legalább tudják, hogy minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a legjobb formájukat hozzák.

Ha beütött a káosz, csak egy valami segíthet!

A modellek nagy kedvence ebben az időszakban a matcha nevezetű japán tea, ami energiával tölti fel őket és még az anyagcseréjüket is felgyorsítja.

Forrás: Thinkstock

Kötelező az edzés

Fontos a mozgás és még fontosabb a mozgástípusok kombinációja, hogy a test minden része kellően meg legyen mozgatva. Erre a legalkalmasabb a jóga, a pilates és a futás.

Gyógyító meditáció

A meditáció hihetetlen gyógyító és hangulatjavító hatással bír. De egy forró fürdő is csodákat tesz - ezt a lányok is gyakran alkalmazzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.