Eljött a benti sportok ideje - 4 edzésmódszer, ami biztosan hódít idén

Forrás: Thinkstock -
egészséges életmód életmód mozgás edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kint egyre hidegebb van, és bár imádsz futni, biciklizni, de semmi kedved a ködös reggeleken vagy munka után a sötétben kimerészkedni a levegőre? Az edzést ne hagyd abba, de válogass néhány népszerű és hatásos benti mozgásforma közül! 

Bicikli helyett Spin Racing

Ha tavasztól ősz végéig biciklivel közlekedtél, és egyébként is imádod az életet két keréken, akkor válaszd a spin racing edzést! Ez a módszer nagyon hasonló a klasszikus spinninghez, mindössze annyi a különbség, hogy az óra közben a karok is aktívan bekapcsolódnak a munkába. A spin racing nemcsak a comb és a popsi izmait edzi kőkeményen, de a felsőtested is szép, szálkás lesz, ráadásul intenzív, kiváló stresszoldó, és garantáltan felpörget!

Forrás: Thinkstock

Jóga és izzadás egy helyen

Ma már számtalan néven elérhető a 30–40 fokra felfűtött teremben tartott jógafoglalkozás. Ezt csak kifejezetten azoknak ajánljuk, akik rendszeresen sportolnak, és nem küzdenek szívbetegséggel. A melegben lazábbak az izmok, ráadásul a méregtelenítés brutálisan beindul, így összekötheted a kellemes szaunázást és az alakkal csodákat tevő jógaászanákat.

Forrás: Thinkstock

Feszültségoldás és erősítés: deep work

Manapság roppant népszerű ez az edzésmódszer, aminek lényege, hogy az órán az egész testedet átdolgozhatod erősítő és nyújtó gyakorlatokkal. Képzelj el 60 percet, ami egy nyugtató, meditatív zenével indul; ez vezeti fel az őrülten lüktető, lendületes ritmusokat. Az óra lényegét a kardió és erősítő gyakorlatok teszik ki, miközben a légzésen is nagy hangsúly van. Ha erősítésre és ellazulásra vágysz, érdemes kipróbálni!

Forrás: Thinkstock

Alakformálás, ahogy nem is gondolnád – pilates, gépekkel

Pár hónapja arról írtunk, hogy különféle pilatesgépek segítségével formálja mesésre az alakját az egyik legszebb modell, Rosie Huntington-Whiteley. A szépség nem véletlenül esküszik erre a módszerre! A pilates már önmagában egy remek edzésmódszer, hiszen rendbe teszi és megedzi a core-izmokat, a hasat, a csípőt, a gerincet, ám gépekkel még jobb hatást érthetünk el! Itthon ugyan elég borsos áron tudod használni ezeket a masinákat, de mindenképp megéri kipróbálni. Ha hajlékony, feszes, tónusos testet szeretnél, jöhet a pilates!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.