5 celebdiéta, amit soha ne próbálj ki!

2015.12.10. 19:26

Ha fogyásról van szó, a világsztárok bármire képesek, hiszen sokszor rövid idő alatt kell bombaformába hozniuk magukat. A táplálkozási szakértők azonban úgy vélik, ezek a diéták nem mindig egészségesek, és hosszú távon többet árthatnak, mint használnak. Íme, öt veszélyes fogyókúra, amelyeket még véletlenül se kövess!

Cukormentes diéta 

Ennek a módszernek az a lényege, hogy mindenféle cukrot, sőt, gyakran mindenféle szénhidrátot száműzni kell az étrendből. Ez azonban nem helyes, mert bár a cukor valóban nem egészséges, az összes formáját mégsem nélkülözhetjük, hiszen akkor gyümölcsöt, zöldséget, sőt, tejtermékeket sem fogyaszthatnánk. Korábban itt írtunk is arról, hogy melyik egészséges cukorfélék között érdemes keresgélned. 

Forrás: Thinkstock

Bár Tom Hanks és Alac Baldwin is belevágott ebbe a diétába, a szakemberek senkinek nem ajánlják. 

Leveles kel és rágógumi diéta 

Az egyik legsokkolóbb sztárfogyókúra azt írja elő, hogy leveles kelen és rágógumin kívül semmit sem szabad magunkhoz venni. Ezt az őrültséget már leírni is borzasztó, nemhogy megtartani! Pedig Jake Gyllenhaal egy szerep kedvéért fogyott le ezzel a diétával,  de őt folyamatosan orvosi felügyelet alatt tartották közben, így ebbe se próbálj belevágni, hiszen rendkívül kiegyensúlyozatlan étrendet jelent, ami nagyon káros a szervezet számára. Tudtad például, hogy mennyi ideig tart a szervezetnek a véletlenül lenyelt rágógumit megemészteni? Itt elolvashatod! 

Golyóálló kávé diéta 

Harry Styles és Shailene Woodley a „golyóálló kávé"-diétában hisznek,  ami nem más, mint egy dupla eszpresszó egy evőkanál vajjal és kókuszolajjal elkeverve. Mivel egy csésze ilyen kávé 400 kalóriát tartalmaz, hosszú időre eltelíti fogyasztóját, ennek ellenére nagyon veszélyes, hiszen a kávén kívül más tápanyaghoz nem jut hozzá a szervezet. 

Forrás: Thinkstock

Szuper elixír a karcsúságért 

Elle Macpherson hozta divatba a szuper elixírt,  azaz egy olyan étrend-kiegészítőt, amely az elsavasodott testszöveteket lúgossá alakítja át. Az elixír – amelyet zöld por formájában lehet kapni – több mint 45 összetevőből áll, többek között gyümölcsökből, zöldségekből, édesítőkből, kínai fűszerekből és emésztő enzimekből. Naponta két teáskanállal javasolt fogyasztani belőle, ami havi szinten nem kevés kiadást jelent, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az összetevőihez természetes úton jóval olcsóbban is hozzá lehet jutni, ráadásul a szervezet önmagától is képes szabályozni a savassági szintjét. 

Life.hu tipp
Lúgosíts természetes módszerekkel: fogyassz sok paradicsomot, ez a finomság ugyanis igazi egészségbomba. De a szódabikarbónának is fantasztikus a lúgosító hatása, erről itt írtunk is korábban.

Étvágycsökkentő tabletta 

Michelle Mone, az egyik népszerű melltartómárka kitalálója egy skót természetgyógyásszal karöltve dobta piacra Trim Secrets nevű csodaszerét, ami lényegében egy étvágycsökkentő tabletta. A tabletta az anyagcserét is felgyorsítja, és ha az ötlépéses Trim Secrets-diétával kombinálják, állítólag csodákra képes. A diéta lényege, hogy a tabletta napi háromszori bevétele mellett összesen 1500 kalóriát szabad fogyasztani, másfél liter vizet meg kell inni, rendszeresen kell mozogni, és kerülni kell a stresszt. 

Forrás: Thinkstock

Szakértők szerint azonban napi 1500 kalória mellett csodatabletta nélkül is képes bárki fogyni, pláne, ha még mozog is. A tabletta ebből kifolyólag csak egy felesleges plusz, ráadásul nem is tudni egészen pontosan, hogy miket tartalmaz. 

Mit mondanak a szakértők?
Ihász Katalin dietetikus, a Life.hu szakértője ezúttal is arra hívja fel a figyelmet, hogy lehetőleg tartózkodjunk a szélsőséges diétáktól, őrült ételkombinációktól. „Nem győzöm hangsúlyozni, hogy hatékony fogyást csakis életmódváltással lehet elérni. A minőségi tápanyagok, a megfelelő folyadékbevitel és a helyesen összeállított étrend az, amik célravezetőek" – vallja Katalin.

 

diétafogyókúraéletmódfogyásétkezéskarcsúságkarcsú