A tökéletes nassolnivaló - Készíts müzliszeletet otthon!

nassolás adalékanyag müzliszelet nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészséges nassolnivalóra vágysz? Szánj rá egy órát a vasárnapodból, hogy aztán egész hétre be legyen tárazva a gyors éhségcsillapító.

Miért érdemes otthon is nekiállni, amikor a boltok polcain roskadásig sorakoznak a nassolnivalók? Először is azért, mert

100%-ban a saját ízlésednek megfelelően készítheted el, ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül bele.

Nem lesz benne semmilyen pluszadalék, amelyekből amúgy is túl sokat fogyasztunk.

Forrás: Thinkstock

A müzliszelet az összetevők öt nagy csoportjából áll össze, amin belül minden szabadon variálható.

A gabonákon belül zab, puffasztott rizs, puffasztott búza, kukorica- és tönkölypehely is kerülhet bele. A magvaknál is kedved szerint variálhatod az összetevőket, legyen az apróra tördelt dió, mandula, mogyoró, napraforgómag, tökmag vagy lenmag. Az aszalt gyümölcsökből az alacsony cukortartalmú kiszereléseket válaszd. Lehet meggy, sárgabarack, mazsola, áfonya, szilva, füge, ananász. A nagyobb szemű gyümölcsöket aprítsd össze. Ezután jöhet az édesítés, amit mézzel, juharsziruppal, de agávésziruppal is megoldhatsz. Ami még elengedhetetlen ahhoz, hogy összeálljon a massza, azok a nedvesítő gyümölcsök. Ez lehet összenyomkodott banán vagy eper, de a reszelt alma is tökéletes.

Forrás: Thinkstock

Ha kiválasztottad kedvenc alapanyagaidat, öntsd össze egy nagy tálba, és lehetőleg kézzel dolgozd őket össze. Így pontosan fogod érezni, hogyan áll össze a massza. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen oszlasd el, és 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát. 10 perc után érdemes kivenni, és bevagdosni a szeleteket. Amikor teljesen kész, újra vágd meg a szeleteket, de csak akkor vedd ki őket, amikor teljesen kihűltek, mert így biztosan nem fognak szétesni. Jó étvágyat hozzá!

Hiába sportolsz, mégsem fogysz? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/ez-zsir/20160211-ezert-nem-fogyaszt-hosszu-tavon-a-kocogas.htmlHa valaki rendszeresen kocogni kezd, eleinte megszabadul jó néhány kilótól, majd ez a hatás leáll, és a súly nem változik. Ismerős a helyzet? Így tudsz változtatni rajta! Ez Zsír!--Sikertörténet: Tibi életmódváltással fogyott 56 kilót http://www.life.hu/ez-zsir/20160209-sikertortenet-eletmodvaltassal-fogyott-56-kilot-szenasi-tibor.htmlAz önutálat és az önbizalomhiány keserves állapotából lépett hatalmasat a 30 éves Tibi, aki mögött már három év kitartó munkája és 56 leadott kiló áll. Ez Zsír!--Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160204-motivalo-peldakepek-kayla-itsines-es-gazdag-tundi-numbava.htmlSzeretnél végre egészségesen élni, és teljesen elkötelezni magad az életmódváltás mellett? Nincs elég motivációd, vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk, hogy a magyar és a külföldi életmódbloggerek és Instagram-sztárok honnan és hogyan indultak el az egészség, a fittség és a boldogság útján. Ez Zsír!Thinkstock3 egyszerű szendvicskrém a tökéletes hétvégi reggeliérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160205-voroslencsekrem-padlizsankrem-es-avokadokrem-a-tokeletes-hetvegi-reggeliert.htmlÖt nap korán kelés és rohanás után a hétvége végre a pihenésé és persze a kiadós reggeliké. A „gyorsan bekapok két falatot” helyett itt az idő lassítani és a reggelinek is megadni a módját. Íme, 3 egyszerű és egészséges szendvicskrém, amihez már csak egy finom bagettet kell beszerezni, hogy tökéletesen induljon a nap. Ez Zsír!ThinkstockEgyem vagy ne egyem? Ezt mondja a jóga a húsfogyasztásról!http://www.life.hu/ez-zsir/20160128-jogaiskola-a-jogaklikkel-megkivanja-e-a-joga-a-vegetarianus-etrendet.htmlA jóga nem csak a jógaszőnyegen zajlik. Az ott megtanult technikákkal elért testi és lelki egészségnek és a tudatosság gyakorlásának a mindennapokban veszed a legnagyobb hasznát. Az élet számtalan döntéshelyzetében is segítségedre lesz a jóga: a jama és nijama elvek ugyanis erkölcsi iránymutatást adnak. Ez Zsír!ThinkstockEngler Zsuzsanna fitneszmodell: "Elhivatottság és kitartás nélkül nem megy"http://www.life.hu/ez-zsir/20160202-engler-zsuzsanna-fitneszmodell-edzesrol-es-eletmodrol-meselt.htmlMindig is imádott mozogni, de a hivatásos sport 34 éves korában vált az élete részévé. Ekkor alakult ki benne az az elhivatottság és kitartás, ami szerinte elengedhetetlen feltétele az életmódváltásnak. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.